Pas op de plaats

16 december 2019

Door Marieke Lebbink

Misschien herkenbaar… je voelt je zo druk dat je ernaar uitkijkt om een aantal weken bij te kunnen werken. Maar ‘bijwerken’ kun je op verschillende manieren zien en doen… Manlief moet voor zijn werk drie weken naar de andere kant van de wereld. Voor mij dé gelegenheid om de praktijk even te sluiten en me helemaal te focussen op de ontwikkeling van onlineprogramma’s en een collega te bezoeken in België om eventuele samenwerking te onderzoeken.

De eerste week staat in het teken van het wegwerken van achterstallige klusjes. Vermoeid en balend dat ik nog steeds niet aan de onlineprogramma’s ben toegekomen, reis ik af naar België. Ook mijn collega is moe en we komen tot de conclusie dat ook wij af en toe ‘uit moeten staan’ om weer op te kunnen laden. We volgen ons gevoel, vinden een goede balans tussen rust en werk en dat werkt heel inspirerend. Zo reis ik enthousiast en opgeladen met nieuwe ideeën weer terug naar huis. De onlineprogramma’s gaan slechts een onderdeeltje vormen van een groter plan. Veel stof tot nadenken dus… Maar die tijd geef en gun ik mezelf niet en ga eindelijk aan de slag met de onlineprogramma’s met wat ontspanning tussendoor.

Een val van een bokkend paard maakt een einde aan mijn werkweek en veroorzaakt gekneusde ribben en een scheur in mijn linkerenkelband. En dan ben je in één keer patiënt. Ik start direct met Arnica, vitamine C, E en extra visolie om ontstekingsreacties in toom te houden. Nadelen hebben ook voordelen; nu kan ik de opgedane kennis van de enzymtherapeutenopleiding op mezelf uitproberen en start met bromelaïne. Dit werkt ontstekingsremmend als je het tussen de maaltijden door neemt. Vanwege mijn gevoelige aanleg houd ik een lage dosering aan. Ondanks dat, heeft mijn lijf het zwaar en klappertandend van ellende lig ik in bed op zoek naar het vonkje in mijzelf dat kort daarvoor nog zo krachtig aanwezig was.

De volgende dag gaat het beter, maar wat een pech als een insectenbeet de binnenkant van mijn linkerenkel te pakken neemt. Mijn immuunsysteem slaat op tilt met een allergische reactie tot gevolg… logisch nadenken lukt niet meer. En wat is het dan fijn om deskundige collega’s te hebben die voor je klaarstaan! Na een flinke dosis Ribus nigrum (bijnierondersteuning) en Ledum (homeopathisch middel bij allergieën), en een paar zware uren verder gaat het weer.

In dit soort situaties denk ik: ‘Dat kan geen toeval zijn. Wat heeft die linkerenkel te vertellen? Waarom moet ik letterlijk een pas op de plaats maken?’ Ik werk veel met de Mayakalender en als ik die bestudeerd heb en ik mediteer valt het kwartje. De linkerenkel wordt in de Mayakalender geassocieerd met de bedoeling van je leven. Een blessure geeft aan dat het niet soepel genoeg gaat. Ook die gekneusde ribben hebben wat te vertellen. Het is me duidelijk. Ik ben op de goede weg maar zaken moeten veranderen, wil ik echte stappen kunnen zetten en dat voelt spannend. Ik heb dus nog wat innerlijk huiswerk te doen. En dan zijn de drie weken voorbij en manlief komt weer terug: ‘En, heb je lekker bijgewerkt?’ Jazeker… door een pas op de plaats te maken en niet op de manier die ik voor ogen had.

Meer informatie: www.mariekelebbink.nl