De praktijk van Ingrid Klooster

23 Feb, 2021

Door Ingrid van Dijk

In een rustige jaren-tachtig-wijk in Harderwijk word ik hartelijk ontvangen door Ingrid Klooster. Haar praktijkruimte kijkt uit op de prachtige mandalatuin die ze zelf heeft ontworpen en aangelegd. Naast haar werk als regressietherapeut is de tuin namelijk een echte passie van haar. ‘Tuinieren houdt mij goed geaard en ik vind het heerlijk om met de planten bezig te zijn. Als ik na een sessie een cliënt ook wat plantjes mee kan geven, word ik helemaal blij.’ Dit typeert Ingrid als een gulle gever die mensen graag helpt zichzelf te bevrijden van oude pijn en blokkades.

Vanwege corona hangt er in de praktijkruimte een groot doorzichtig plastic scherm. Ik mag plaatsnemen in de ‘behandelstoel’ die helemaal onderuit kan zakken. Aan de andere kant van het scherm zit Ingrid. ‘Ik laat de mensen altijd onder een dekentje liggen, lekker veilig. Zo kan het lichaam het makkelijkste ontspannen. Ik zit ernaast en omdat ik iemand niet hoef aan te raken, vormt het scherm geen belemmering’.

Als regressietherapeut werkt Ingrid met mensen die vaak al verschillende dingen hebben geprobeerd maar desondanks nog last hebben van allerlei klachten. De oorzaak van deze klachten kan dan liggen in onverwerkte gebeurtenissen die nog ergens liggen opgeslagen in het lichaam. Zo ziet ze mensen met uiteenlopende psychische problemen als angsten, dwanggedachten, dwanghandelingen en beperkende overtuigingen. Maar ook mensen met medisch onverklaarbare lichamelijke klachten, onbestemde gevoelens of vage klachten.
Wanneer mensen Ingrid bellen voor een afspraak stuurt ze hen een uitgebreid intakeformulier. Aan de hand van allerlei vragen beschrijven ze hierin hun hele leven. ‘En dat is inclusief vragen over de zwangerschapsperiode, de geboorte en de verstandhouding tussen de ouders, want dat is natuurlijk wel de landingsbaan waarop iemand in het leven aankomt. Mensen zijn hier soms dagen mee bezig omdat het veel omhooghaalt. Wanneer ze bij me komen hebben ze dus al aardig wat voorwerk gedaan en is hun proces begonnen.

Meer informatie: www.regressietherapieharderwijk.nl

Lees het gehele artikel vanaf pagina 34 in het VNIG 2/21.

Wilt u het gehele artikel als PDF bestand ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.

Bronvermelding:
1. Klooster I. De effectiviteit van regressietherapie – een onderzoek. TIG – Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde, jaargang 35, nummer 3, 2020

Verzameling van artikelen van schrijvers die op niet-regelmatige basis voor ons schrijven.

Laat een reactie achter