De praktijk van… Thea Ferwerda

17 augustus 2011

Door: Ria Teeuw

Laaiend enthousiast is ze, want nog dit jaar neemt ze samen met arts/acupuncturiste Saskia Gischler haar plek in op de Zorgboulevard van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.

Regulier en complementair komen samen! Homeopaat Thea Ferwerda (62) ziet een droom in vervulling gaan. ‘Het is toch te gek al die aparte werelden. Daarom is dit een geweldige kans om respectvol samen te werken en te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Als ik over een aantal jaren afscheid neem van mijn homeopathiepraktijk en ik kan overdragen wat ik hiermee heb bereikt, dan heb ik iets belangrijks op de kaart gezet, iets dat ik heel graag wil.’

Als Thea je verwelkomt in haar praktijk in Schiedam is het alsof de zon plotsklaps doorbreekt op een bewolkte dag. Charisma en overweldigende hartelijkheid stralen je toe. Al direct voel je dat ze helemaal zichzelf is. Deze vrouw heeft geen opsmuk nodig. Een ander opvallend aspect is de enorme energie die van haar lijkt af te spatten. En dat gevoel wordt helemaal bevestigd als ze vertelt: ‘Een paar jaar geleden wilde ik stoppen met mijn praktijk, maar ja, een mens wil nog zóveel. Bovendien, homeopathie is werkelijk een waanzinnig mooi vak. Pas na de studie begin je het echt te leren. Nu, na zoveel jaren, denk ik dat ik m’n vak pas tot in de finesses helemaal begrijp, terwijl er in de natuurgeneeskunde als geheel nog een heleboel is waar ik niks van weet. Dan is het toch wel erg jammer om ermee op te houden.’ Schaterlachend vervolgt ze: ‘Als ik tegen bekenden zeg dat ik overweeg te stoppen, dan gaan ze hard lachen.

Het complete artikel leest u vanaf pagina 20 in VNGK 5/11