Energie van anderen en hoe daarmee om te gaan

17 augustus 2011

Door: Bertien van Woelderen

Tijdens haar opleiding tot aura healer1 en reader leerde Bertien het fenomeen ‘andermans energie in je aura’ kennen als een gegeven waarmee ze kon werken. Het werd haar en haar medestudenten aangeboden en het klopte binnen haar ervaringsveld. Later is ze over het fenomeen gaan nadenken. Het is vooral de laatste jaren dat ze ontdekte dat dit fenomeen, andermans energie in jouw systeem, vaak het allerlaatste puzzelstukje is dat opgelost moet worden, alvorens de genezing kan plaatsvinden.

Eigen energie
In onze aura treffen we eigen energie aan, energie die bij ons hoort. Meestal is hier ook andermans energie te vinden, energie die niet bij ons hoort. Eigen energie behoort bij een specifieke mens, en is evenals zijn DNA uniek. Nu kan andermans energie gewoon om ons heen zitten in onze aura, maar het kan ook in onze cellen zitten, in ons lichaam. Daar kan het ons ziek maken.

Door mijn medische achtergrond vroeg ik me al snel af hoe dit concept van eigen energie zich verdraagt met het feit dat we ons lichaam geërfd hebben van onze ouders, waardoor we het in aanvang toch maar moeten doen met vreemde energie via onze erf-massa2.

De vraag werd daarmee hoe het unieke van eigen energie zich verdraagt met het vreemde lichaam dat we meegekregen hebben van onze ouders en dat een makelij is die door twee verschillende lichamen is samengesteld.

Eigenlijk is de vraag daarmee hoe het nieuwe lichaam verwordt tot eigen energie. Het antwoord op deze vraag ligt voor mij in het bezit van de ziel.

Het complete artikel leest u vanaf pagina 25 in VNGK 5/11

Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.

Voetnoten:
1. Bij TranceArt heet deze opleiding de Conscious Mind Training.
2. Erf-massa. De unieke combinatie van eicel en zaadcel.
3. Meer over dit onderwerp in boek Heelheid in wording pag. 271 t/m 282
4. Zie boek Candace Pert.
5. De voorbeelden zijn erg simpel gesteld ter wille van de duidelijkheid.
6. Een uitademingziekte.
7. Chakra: Sanskriet voor het woord wiel. Uitvergrote acupunctuurpunten op het lichaam, verbonden met ons zenuwgestel en/of sommige hormoonklieren.