De praktijk van Francine Westerduin

21 Dec, 2016

Door: Karin de Jonge

Op een mooie zomerse maandag loop ik binnen bij Vleugels, een nieuw centrum voor gezondheid en bewustwording in het hippe Haagse Zeeheldenkwartier. Francine Westerduin is de drijvende kracht achter deze bijzondere plek. Twintig jaar geleden startte zij met haar natuurgeneeskundige praktijk in Bleiswijk, maar die jas bleek de laatste jaren te krap, ze wilde meer. Zo ontstond Vleugels, een plek waar je op allerlei fronten aan je gezondheid kan werken. Naast de dagelijkse leiding over het centrum, voert ze ook praktijk in het pand. Haar belangrijkste behandelvormen zijn: kinesiologie, homeopathie en voedingsadviezen. Ik bezoek haar om het verhaal te horen over deze grote stap in haar werk.

Francine steekt enthousiast van wal: ‘Ik had behoefte om meer met mijn ideeën over gezondheid te doen. Bleiswijk is een tuindersdorp met een hechte gemeenschap, en ik stuitte op bepaalde grenzen van wat mensen wilden veranderen in hun gezondheid. Ik had de behoefte om meer samen te werken met anderen, en meer aspecten van gezondheid aan bod te laten komen. Zoals voeding, beweging, maar ook manieren waarop mensen denken. Want het gaat uiteindelijk om alles wat je doet. Dat heb ik hier willen neerzetten, ik wil mensen inspireren om na te denken over wat je eet, maar ook bijvoorbeeld over wat je aantrekt. Daarom hebben we hier een klein winkeltje met ecologische kleding en een café-hoekje waar we diverse gezonde drankjes en hapjes verkopen, slow-food.’

Meer informatie: www.vleugelsdenhaag.nl Lees het gehele artikel vanaf pagina 44 in het VNGK 6/16. Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.

heeft sinds 2007 een praktijk voor holistische massagetherapie. Zij begeleidt mensen op het gebied van lichaamsbewustwording, met name bij stress- en burn-out klachten. Daarbij put ze uit diverse bronnen, zoals de vierjarige hbo-opleiding Holos, werkervaring in het welzijnswerk en training in diverse body-mindtechnieken.

Laat een reactie achter