Bijscholing Kind en Darm

21 december 2010

6 december 2010

Vrijdag 21 januari 2011
Juist in de jonge jaren van ons leven is de gezondheid van de darmen essentieel. Alleen komen we vaak problemen met de gezondheid van kinderen tegen die gerelateerd zijn aan de darmen. Welke mogelijkheden hebben we in de praktijk om snel en effectief te kunnen ingrijpen?

Het spijsverteringskanaal en immuunsysteem van jonge kinderen zijn nog ‘onrijp’ en volop in ontwikkeling. Beide systemen worden getraind door middel van het doormaken van infecties en het opbouwen van een gezonde darmflora en eetpatroon. Door ongezond en teveel eten, mileuverontreinigingen, stress, antibiotica en vaccinaties raakt deze training verstoort. Veel voorkomende klachten bij kinderen zoals buikpijn, (peuter)diarree, obstipatie, recidiverende KNO-problemen, schimmelinfecties, eczeem en astma kunnen hiervan het gevolg zijn.

Tijdens deze bijscholing krijgt u handvaten hoe u bij kinderen de opbouw van het spijsverteringskanaal en immuunsysteem (GALT) door middel van voeding en supplementen ondersteunt. U leert bij veel voorkomende kinderklachten welke (feces)onderzoeken zinvol zijn en hoe u de uitslagen interpreteert. Vervolgens krijgt u behandelprotocollen aangeboden om deze klachten te voorkomen en behandelen.

Docenten zijn drs. Ralf Abels, bioloog en heilpraktiker en Tanja Visser, orthomoleculair natuurdiëtist, gespecialiseerd in voeding voor kinderen en zwangere vrouwen.
Datum       : vrijdag 21 januari 2011
Tijd             : 10.00 – 18.00 uur
Plaats        : Conferentiecentrum Woudschoten te Zeist

Voor meer informatie of u wilt zich inschrijven? Ga dan naar de website van RP Vitamino

Lees verder >