Buitenaards leven?

31 Jan, 2011

21 januari 2011

De weerstand tegen de stelling dat buitenaards leven bestaat, is groot. Soms lijkt het alsof er meer mensen zijn die níet geloven in buitenaards leven, dan mensen die er wél in geloven. Toch is het zeer de vraag of dat zo is. Een lezing uit december 2009, een beetje oud dus voor deze rubriek, op het Studium Generale van de Technische Universiteit Delft laat zien dat op het niveau van wetenschappers en wereldleiders er mensen zijn die persoonlijke ervaringen hebben met buitenaards leven. De lijst met namen is erg lang. Deze mensen houden hun ervaringen niet voor zichzelf. Ze brengen ze actief naar buiten, en zijn bereid om onder ede hun verklaringen te doen. Een aantal van hen kunt u horen en zien op de site van het Studium Generale. Tijd is een intelligentie, en zal zorgen dat deze mensen serieus genomen zullen worden. Maar natuurlijk niet eerder dan op het moment dat de rijd rijp is. En wie weet wanneer de tijd rijp is?

Coen Vermeeren, gepromoveerd in lucht- en ruimtevaarttechniek, universitair docent en hoofd van het Studium Generale, én musicus, raakte zelf geïnteresseerd in buitenaards leven door dingen die hij tegenkwam in zijn vakgebied, en door vragen van studenten. December 2009 verzorgde hij een lezing UFO’s. De moeite waard om achter uw computer te gaan zitten. Klik hier voor de online video.

Een andere interessante video die u online kunt zien, is een lezing van Wubbo Ockels, astronaut. Hij veronderstelt dat ons besef van tijd door onszelf wordt gecreëerd als antwoord op ons besef van zwaartekracht. Zijn verwachting is dat, als wij onze notie van tijd loslaten, wij in contact zullen komen met leven dat in een ander tijdsbesef leeft. Bent u nieuwsgierig geworden? Klik hier.

Laat een reactie achter