Diëtisten niet eens met “Schijf van Vijf”

21 december 2010

22 november 2010

Als basis voor een gezonde voeding wordt door het Voedingscentrum de ‘Schijf van Vijf’ gehanteerd, maar hoe gezond is dit eigenlijk? Het voedingscentrum accepteert dat de aanbevolen voeding niet voldoende vitaminen en mineralen levert. Daarbij geeft het Voedingscentrum niet altijd de gezondste keus. Orthomoleculair diëtisten Louise Witteman en Mirjam Bakker schreven daarom het boek ‘Voedingspiramide’. Eten volgens de voedingspiramide levert alle ingrediënten voor een lekkere en gezonde voeding die aansluit bij een natuurgerichte manier van werken.

Voor wie?
‘Voedingspiramide’ is geschreven voor iedereen die zijn lichaam in balans wil brengen en houden. Voor iedereen die verder kijkt dan de ogenschijnlijk gezonde light-producten, halvarine en producten met het ‘ik kies bewust’ logo en die wil weten hoe je gezond eet met pure producten zoals roomboter, noten, groente en fruit.

Gezonde voeding; de basis voor iedere effectieve therapie!
Gezond en bewust eten is een uitdaging die vraagt om enige kennis over voeding. Kennis die bij veel van onze cliënten ontbreekt. De voedingspiramide is de manier om je cliënt eenvoudig te informeren over gezond en lekker eten.

Meer informatie is te vinden op de site klik hier.

Voedingspiramide
Natuurlijk lekker én gezond
Louise Witteman en Mirjam Bakker-van Dam
160 pagina’s
€ 19,95
ISBN 9789090254920