Economisch delict bij import remedies?

15 mei 2012

Wist u dat de Flora en Faunawet wordt overtreden met het invoeren van beschermde dier- en plantensoorten? Dit is een economisch delict!!

Op 27 januari is er een partij remedies van Pacific in beslag genomen omdat er volgens de douane beschermde dieren of producten van beschermde dieren en planten in zitten. 

Er worden al bijna 20 jaar remedies in Nederland geïmporteerd. In al die tijd is er wel eens controle geweest omdat er tijgerogen geïmporteerd zouden worden. De controlerende instantie wist niet dat er ook een edelsteen Tigers Eye bestond en ze dachten dat er preparaten met tijgerogen werden verkocht.

Nu weer een soortgelijk probleem. Deze keer de zeeremedies van Pacific Essences, die gemaakt worden via afstemming op het dier, waarbij alleen de energie van het dier wordt opgevangen. De z.g. bezieling. De afstemming van de walvis gaat via meditatie en afstemming en ze worden bij Pacific geholpen door een vriend die de walvissen zelfs bij naam kent. Met een bootje gaan ze er heen en blijven een aantal uren in de buurt van de walvissen en vragen om hun energie. Deze energie wordt samen met het zeewater waar ze in zwemmen opgevangen.

Dit blijkt voor het Ministerie van economische zaken, landbouw en innovatie toch een brug te ver. Ze snappen het wordt bezieling, maar in het gerechtelijk dwangbevel wordt dit uitgelegd als aftreksel. Ja er staat een naam op en een plaatje mag ook niet. Ze zijn al 3 maanden bezig met het onderzoek en in het laboratorium is niets gevonden. Uiteindelijk is er een dwangbevel gestuurd op de naam infusion. Op de gestuurde informatie wordt vervolgens niet ingegaan en men houdt zich van de domme.