Iberogast is alternatief voor Domperidon

17 juli 2013

Onlangs werden er aan de minister van Volksgezondheid vragen gesteld over het in opspraak geraakte middel Domperidon. Regulier wordt Domperidon voorgeschreven voor misselijkheidsklachten. Dit is het enige dat de reguliere zorg te bieden heeft, naast het advies om rust te nemen.

Uit onderzoek blijkt dat 2,6 miljoen nederlanders last hebben van misselijkheid en zichzelf hiervoor soms ziek moeten melden. Uit navraag bij een aantal willekeurige apotheken blijkt dat zij Domperidon blijven adviseren. In de natuurlijke zorg is er een vrij verkrijgbaar geneesmiddel dat een goede oplossing biedt bij misselijkheid: Iberogast.

Behandelaars zijn onvoldoende bekend met Iberogast, waardoor een groot deel van de mensen met misselijkheid geen actie onderneemt tegen hun klachten. Iberogast is een geneesmiddel op basis van negen kruidenextracten. Het heeft een officiële registratie als geneesmiddel, zie www.koagkag.nl, of klik op deze doorlink

Prof. Dr. A.J.P.M. Smout van het AMC zegt erover: ‘als je praat over kruidenbehandelingen is er veelal weinig bewijs, behalve voor het kruidengeneesmiddel Iberogast. Ook is het wetenschappelijk bewijs voor Iberogast in goede tijdschriften gepubliceerd’. Er zijn geen interacties met andere geneesmiddelen bekend en het gebruik is simpel. Het helpt bij maagpijn, maagzuur, krampen en misselijkheid. Ook kan het helpen een vol gevoel te verminderen.