Ideëel bericht van 10 middelbare scholieren

1 oktober 2013

Wij, 10 leerlingen van 6 VWO van het Rudolf Steiner College te Rotterdam, gaan naar de Karuna-school in Nepal! Deze school is in 2011 gebouwd door de Nederlandse Stichting Sanumaya, waarvan Sebastiaan Cooiman, onze mentor, de oprichter is. Toen hij na zijn studie met zijn vrouw op wereldreis was, zijn zij hier zo geraakt door de plaatselijke situatie dat ze een half jaar zijn gebleven en Sanumaya hebben opgericht. Het is nu een school én kindertehuis dat kinderen en ouders helpt met onderwijs en parent meetings.
 
Wij vertrekken op 4 oktober naar Nepal om aan de slag te gaan in en rond de school en het kindertehuis. In samenwerking met de lokale bevolking zullen wij:
 

  • de weg naar de Karuna-school verstevigen, zodat deze bestand zal zijn tegen de enorme modderstromen in de regentijd en de school toegankelijk blijft voor de kinderen van deze school
  • een Engels lesprogramma opzetten
  • in de school klaslokalen schilderen
  • en in het kindertehuis zorg dragen voor speelmogelijkheden

Een groot deel van de kosten betalen wij door zelf geld te verdienen met werken, maar waar wij tegen aanlopen zijn de hoge kosten van de vliegtickets (€ 800, = per ticket). Als u het leuk vindt om dit initiatief te steunen, dan kan dat! Het rekeningnummer van de stichting is 4538423 t.n.v. Stichting Sunamaya in Rotterdam.
 
Komende vrijdag vertrekken wij! Wij houden een blog bij op http://rscnepal.reislogger.nl/. We vinden het leuk als u ons volgt en de stichting steunt! Op http://www.stichtingsanumaya.nl vindt u meer informatie.