Informatie over kruiden, supplementen in geneesmiddelen in MEDLINEplus

14 Apr, 2017

MEDLINEplus is een speciale website van het Amerikaanse National Library of Medicine, misschien wel de grootste medische bibliotheek ter wereld. Door het online beschikbaar stellen van uitgebreide beschrijvingen van ziekten, geneesmiddelen, kruiden en supplementen, heeft de bezoeker eenvoudig toegang tot een virtuele medische encyclopedie. MEDLINEplus is gratis toegankelijk.

U kunt in MEDLINEplus snelkoppelingen naar de nieuwste klinische studies verkrijgen binnen uw specialisatie. Of lezen over wetenschappelijke publicaties m.b.t. een ziekte of aandoening. U kunt MedlinePlus gebruiken om uzelf op de hoogte te stellen van de nieuwste behandelmogelijkheden, om informatie op te zoeken over een medicijn of voedingssupplement, bijvoorbeeld om de waarschijnlijkheid van interacties tussen kruiden en geneesmiddelen in te zien.

MedlinePlus wordt dagelijks bijgewerkt en kan worden gemarkeerd via: medlineplus.gov. Informatie over kruiden kunt u hier vinden.

is natuurgeneeskundige en klinisch epidemioloog. Ze is als (freelance) auteur, docent en onderzoeker gespecialiseerd in het vakgebied van de complementaire, alternatieve en functionele geneeskunde. In haar werk staan kennisoverdracht en kennisontwikkeling in deze geneeswijzen centraal. Zij levert wetenschappelijke informatiediensten binnen het werkveld.

Laat een reactie achter