Intensieve opleiding SiVAS-therapeut – Polsdiagnostiek

8 maart 2010

Ton van Gelder (1943 – 2005)
"Het VAS is wat mij betreft het instrument bij uitstek om de interactie tussen deze verschillende domeinen het best te kunnen waarnemen. Ik heb nog niets beters gezien. Het VAS is zowel interactief als objectief, en dat is een groot voordeel. Ik ken geen enkele andere diagnostische methode die beide in zich draagt. Bovendien werkt het VAS snel. Je communiceert veel directer met iemand."

SanoConcept
Het SanoConcept-assortiment bestaat uit drie categorieën effectieve energetische gezondheidsproducten. Ten eerste zijn er de fysieke gezondheidsproducten die op de Westerse leest zijn geschoeid. Ten tweede de Qi-middelen die volgens de traditionele Chinese vijf-elementenleer werkzaam zijn op de vijf energievelden: hart, long, lever, milt en nier en daarbij ook nog op de kristallen kamer en kroon. Ten derde de Chakrasan-producten die zijn afgestemd op zeven chakra’s, persoonlijkheidskenmerken of psychovegetatieve kenmerken van de patiënt.

Ton van Gelder vindt interactie tussen fysieke en energetische systeem: "Chakra’s zijn de sleutel"

"Ik heb altijd al gezocht naar een mogelijkheid hoe je het fysieke systeem en het energetische systeem, dat je kunt diagnosticeren met de Chinese Zang Fu of vijf-elementenleer, aan elkaar kunt koppelen. Maar dat is niet eenvoudig. Vaak zijn die twee tegengesteld aan elkaar. Totdat we op een gegeven moment, begin jaren tachtig, de chakrapunten op het oor vonden en daarmee de sleutel in handen kregen. Want het chakrasysteem – het domein van de geest, de gedachten en het karakter van de mens – lijkt hiërarchisch boven en achter het fysieke lichaam, de emoties en de energie te staan. Vanuit het chakrasysteem worden die domeinen aangestuurd. Je hebt dus drie niveau’s: de chakra’s, waarmee wij de geest en het gedachtengoed bedoelen, het niveau van de emoties die volgens de Chinezen de diepste oorzaken van verstoringen vormen en het Westers natuurwetenschappelijke, fysieke niveau. Hoe hoger je in de hiërarchie zit, hoe structureler je iets kunt veranderen. En door de bron aan te pakken, heb je de kans dat je de belemmering tot genezing bij mensen wegneemt."

Klik hier voor meer informatie.