Laten wij ons flessen?

01 Apr, 2010

Laten wij ons flessen?

Velen zijn gefascineerd door snelheid. Ook ik mag graag eens het gaspedaal flink intrappen. Het is misschien ook daarom dat heel veel zaken steeds sneller moeten. Of we dénken dat het steeds sneller moet.

Ook de ontwikkelingen in de voedingsindustrie gaan steeds sneller. De kant- en klaarmaaltijden zijn al jaren ingeburgerd. Dat ze stijf staan van de transvetzuren, wat maakt het uit, we gooien er gewoon een cholesterolremmer tegenaan. Kant- en klaarmaaltijden zijn nog niet snel genoeg. Drinkontbijten zijn nog sneller en het nieuwste is fruit uit een flesje van Hero. Van die reclame waarin die kraanmachinist zijn moeder afbekt. Nu heeft Knor de halve hoeveelheid groenten en fruit die je per dag nodig hebt, vloeibaar in een flesje gestopt. Gelooft u het? Ja, met die hoeveelheden groenten en fruit die de gemiddelde Nederlander eet misschien. Dan ben je met zo’n flesje snel klaar. Dat je belangrijke vezels mist, wat doet het er toe, laxeermiddelen genoeg verkrijgbaar, niet eens op recept. De kraanmachinist zegt wel dat hij moet kauwen, maar wie gelooft dat?

Straks kunnen we alles, ontbijt, middagmaaltijd, avondeten, vloeibaar uit een flesje nemen. Makkelijk en snel. Hoeven we ook ons gebit niet meer te gebruiken. Geweldig, want een kunstgebit, dat we dan sneller nodig zullen hebben omdat we tanden en kiezen niet meer gebruiken, hoeft dan ook niet meer. Misschien kan de voedingsindustrie er meteen wat laxeermiddelen aan toevoegen, nog makkelijker en sneller. Tussendoortjes: ook uit een flesje. De hele dag aan de fles, net als een zuigeling.

Er zijn steeds meer huizen zonder keuken. Alleen een magnetron. Er wordt gezegd dat verhitten met een magnetron geen kwaad kan. Natuurlijk wordt dat gezegd. Het is nog maar de vraag, want het is wel elektromagnetische straling. Het is in ieder geval snel en makkelijk. En zo’n plastic flesje kan meteen de magnetron in. Makkelijk voor de vloeibare warme maaltijd. Er zullen binnenkort wel flesjes op de markt gebracht worden met overdrukventieltjes. Dan hoef je er niet eens meer een gaatje in te prikken. Nog sneller.

En niet alleen laxeermiddelen en cholesterolremmers kunnen dan worden toegevoegd, maar ook de dan broodnodige antidepressiva. Want dat je van deze manier van leven depressief wordt staat mijns inziens wel vast. Dan heeft de farmaceutische industrie tenminste zijn doel bereikt: de hele Nederlandse bevolking aan de cholesterolremmers en aan de antidepressiva, uit een flesje!

Wim Giphart (orthomoleculair therapeut)

Laat een reactie achter