Nieuwe opleiding Zen-Shiatsu door Ronald Riksen

23 augustus 2011


De nieuwe opleiding Zen-Shiatsu van Zonnevlecht start al in november! Deze unieke opleiding is verdeeld in 2 modules: 5-daagse A-module & 5-daagse B-module.

Deze opleiding wordt gegeven door een professional: Ronald Riksen

Ronald Riksen is schrijver van de 3 Shiatsu boeken: Shiatsu Kosmetiek, Shiatsu Kosmetiek Methodiek en Energie à la carte.

Shiatsu, wat letterlijk vingerdruk betekent, is een vorm van behandeling gebaseerd op de oosterse geneeskundige traditie en maakt gebruik van de toepassing van druk.

In het bestuderen van deze behandelingswijze is niet alleen de plaats waar gedrukt wordt, maar vooral de manier waarop de druk toegepast wordt van belang.
Het gaat om de setting van je lichaam van waaruit je de mens met de juiste druk kunt benaderen: het is het samengaan van handen en het zwaartepunt van het lichaam met een ontspannen focus.

De opleiding besteed veel aandacht aan de handen, gevoelige handen ontwikkelen betekent: aanwezig – een ontmoeting, gevoelig en met de juiste [druk]techniek.
Als het kader klopt kan de aandacht zich richten op de ander. Dit contact staat of valt bij het kunnen onderhouden van je eigen [fysieke]kader.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Zen-Shiatsu

De opleiding Zen-Shiatsu is verdeeld over 2 modules. Zen-Shiatsu Module A + B

Module A, data 2011-2012:
• 2011: 24 november – 1 december – 13 december
• 2012: 12 januari – 26 januari

Module B, data 2012:
• 2012: 9 februari – 17 februari – 1 maart – 15 maart – 29 maart

De kosten voor deze opleiding zijn:
Module A: € 475,00
Module B: € 475,00

Aanvragen voor accreditaties zijn ingediend bij KTNO (BATC), FONG, VNRT, LVNG, MBOG, VNT en Zhong.