Nieuwe wetgeving maakt innovatie moeilijker

04 Mar, 2011

Nieuwe wetgeving maakt innovatie moeilijker

Het lijkt de laatste tijd een beetje standaard te worden in de natuurgeneeskunde: tegen het einde van elk jaar komt een geruchtenstroom op gang over ophanden zijnde nieuwe wetgeving die korte metten zal maken met zo’n beetje van alles waar de branche voor staat.

Sommige tijdschriften schetsen soms wel een erg somber beeld in hun artikelen, waardoor je als therapeut wel eens het gevoel bekruipt dat het tijd wordt je op een ander beroep te oriënteren. Of om al je collega’s bijeen te roepen voor een massale demonstratie in Brussel. En ieder jaar opnieuw is de boodschap dat het nu echt menens is. Zo ook eind 2010. En weer komt hierbij de codex Alimentarius om de hoek kijken, een internationaal forum dat normen ontwikkelt voor voedselproducten. Is de onrust terecht of onterecht?

VNGK redactrice Ria Teeuw heeft de voorzitter (Mischa Strijder) van de NPN, de branchevereniging voor producenten, groothandelaren, importeurs en distributeurs van gezondheidsproducten
als voedingssupplementen, kruiden en natuurcosmetica uitgebreid gesproken. Ook is Mischa vicepresident van de europese branchevereniging HPM (european Federation of Associations of Health Product Manufacturers). Het complete interview leest u vanaf pagina 10 in VNGK 2/11.

Laat een reactie achter