Opening nieuw pand Total Health

16 februari 2012

Zondag 12 februari 2012 opende Total Health haar nieuwe pand in Breda aan de Weidehek 34. Total Health verzorgt al jaren, op verschillende gehuurde locaties, in heel Nederland hun opleidingen en workshops. In Breda hebben ze in overeenstemming met hun bijzondere filosofie, nu hun eerste eigen gebouw neergezet.

Total Health is een natuurgeneeskundig opleidingsinstituut. Ze verzorgt verschillende erkende HBO beroepsopleidingen zoals VoetreflexPlus™, Chinli® – Chinese Lichaamsmassage en de opleiding Medische Basiskennis. Daarnaast geven ze legio workshops op het gebied van massage en Chinese geneeskunde en coaching. Zowel de beroepsopleidingen als workshops worden op diverse plaatsen in Nederland gegeven. Omdat in Breda ook het hoofdkantoor zit was het heel handig en praktisch om daar hun eerste eigen gebouw te creëren. Zowel de lesruimte voor de locatie Breda als het kantoor zijn hierin ondergebracht.

Gratis massages
De open dag was een feestelijke aangelegenheid. De hele dag door werden er gratis massages en demonstratie lessen gegeven zodat iedereen die dat wenste daadwerkelijk de effecten hiervan kon ervaren. Zo kregen bezoekers een goed idee van de werkwijze en filosofie van Total Health. Een prettige ervaring voor bezoekers en een leerzame ervaring voor de studenten.

Filosofie van Total Health
Het pand is ontworpen volgens de filosofie van Total Health. Total Health staat voor gezondheid en schoonheid van binnen en van buiten, gezondheid op zowel lichamelijk, emotioneel als spiritueel niveau. Kennis en plezier gaan bij hun hand in hand. Hun missie is het creëren van samenwerking en eenheid, vooral tussen de Chinese, Westerse en Natuurgeneeskundige filosofie en praktijk. Al hun opleidingen en workshops worden gegeven vanuit zowel de Chinese-, Westerse- als Natuurgeneeskundige filosofie, theorie en praktijk. Hun opleiding VoetreflexPlus™ is uniek in Nederland. Studenten worden opgeleid in zowel de originele authentieke 4000 jaar oude Chinese als in de vrij moderne Westerse massagetechnieken en filosofieën. Ze gebruiken hiervoor het lesmateriaal van een door de Chinese overheid erkend opleidingsinstituut in Beijing.

Verder werken ze daar waar mogelijk, samen met de reguliere geneeskunde en doen mee aan wetenschappelijk onderzoek.

Het gebouw is Westers strak, modern, helder, licht en ruim gebouwd. Binnen zijn de invloeden van de Oosterse en Chinese cultuur duidelijk aanwezig en voelbaar. De inrichting die uit verschillende culturen komt, symboliseert samenwerking en eenheid. In de hal staat bijvoorbeeld een hele grote Boeddha en hangen er Chinese kalligrafieën met tekens voor geluk, wijsheid en voorspoed. Zo zijn oud en nieuw, Oosters en Westers, modern en knus tot een eenheid verweven.

Prettig voor studenten
Het nieuwe gebouw is vooral bedoeld om studenten een aangename, prettige leeromgeving te geven. Total Health vindt het belangrijk om zijn studenten goed en adequaat te ondersteunen. Studeren en kennis vergaren moet vooral prettig en verrijkend zijn vinden ze. Total Health ondersteunt zijn studenten op diverse manieren. Zo hebben ze onder andere op de website een studiecentrum, geven ze gratis E learning lessen, en persoonlijke begeleiding. Bovendien krijgen alle afgestudeerde therapeuten hun eigen gratis webpagina. Om hun studenten, ook nadat ze afgestudeerd zijn, te ondersteunen krijgen ze gratis een eigen webpagina. Door de samenwerkingsovereenkomst met een grote Chinese kliniek ‘Yu Zu Tang’ bestaat de mogelijkheid voor therapeuten om daar te gaan werken.

Voor meer informatie klik hier.