Reader voor zorgondernemers uitgebracht

5 augustus 2011

2 augustus 2011 – FNV Zelfstandigen, belangenbehartiger van zzp’ers in o.a. de sector Zorg, heeft een brief geschreven aan Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten, over het persoonsgebonden budget (PGB), wat één van de grote bezuinigingsposten van het kabinet zal zijn.
Om AWBZ zorg te kunnen aanbieden zullen zelfstandig ondernemers straks moeten samenwerken met zorgkantoren. FNV Zelfstandigen verwacht dat het voor zorgondernemers moeilijker wordt om zorg in natura te verlenen omdat zorgkantoren veel voorwaarden opleggen. Bovendien zal de regeldruk voor zelfstandig ondernemers sterk toenemen. De belangenbehartiger pleit dan ook voor duidelijkere aanwijzingen hoe zelfstandig ondernemers het zorgkantoor kunnen contacteren en aan welke eisen ze precies moeten voldoen. Daarnaast vindt FNV Zelfstandigen dat er een definitie voor zelfstandig zorgondernemers moet worden ontwikkeld zodat de fiscale status van zelfstandig ondernemers kan worden beschermd.

Linde Gonggrijp, directeur van FNV Zelfstandigen. “Wij merken dat veel zelfstandig ondernemers in de zorg moeite hebben met de huidige regelgeving. Om hen hierbij te helpen hebben wij onlangs een speciale reader voor zorgondernemers uitgebracht, deze is gratis te downloaden op onze website.”

Meer informatie: klik hier