Studies naar ontstekingsremmende kruiden op een rij

16 Sep, 2016

Door: Fleur Kortekaas

Bij een breed scala van ziekten waaronder reumatische en immuun-gemedieerde aandoeningen, diabetes en cardiovasculaire ziekten, is sprake van ontsteking. Geneeskrachtige planten en hun secundaire metabolieten worden steeds vaker ingezet in de behandeling van laaggradige ontstekingen (Ghasemian, Owlia, & Owlia, 2016).

Iraanse herbalisten en onderzoekers hebben de wetenschappelijke studies naar de anti-inflammatoire effecten van kruiden in een recent overzichtsartikel uiteengezet. Curcuma longa, Zingiber officinale, Rosmarinus officinalis, Borago officinalis, teunisbloemolie en duivelsklauw zijn enkele van de medicinale kruiden in dit overzicht. Aangezien er voor de behandeling van ontsteking niet een enkele remedie is, wordt in dit overzicht geprobeerd een multidimensionale therapeutische benadering voor ontsteking met behulp van kruiden uit een te zetten.

Het hele artikel is hier in printversie beschikbaar.

Bron:
Ghasemian, M., Owlia, S., & Owlia, M. B. (2016). Review of Anti-Inflammatory Herbal Medicines. http://doi.org/10.1155/2016/9130979

is natuurgeneeskundige en klinisch epidemioloog. Ze is als (freelance) auteur, docent en onderzoeker gespecialiseerd in het vakgebied van de complementaire, alternatieve en functionele geneeskunde. In haar werk staan kennisoverdracht en kennisontwikkeling in deze geneeswijzen centraal. Zij levert wetenschappelijke informatiediensten binnen het werkveld.

Laat een reactie achter