Symposium Mucosale integriteit

20 december 2010

18 oktober 2010

Op zaterdag 12 februari 2011 organiseren RP Vitamino Analytic in samenwerking met Health Benefit 08 een symposium gericht op Mucosale Integriteit.

Het darmslijmvlies vormt een van de belangrijkste barrières tegen pathogene micro-organismen. De darmmucosa is ons grootste immunologische orgaan, waarin meer dan de helft van alle lymfocyten in het lichaam verblijven, antilichamen aanwezig zijn en verreweg de grootste hoeveelheid immuunglobulinen wordt gemaakt.
Wanneer de slijmvliezen door gifstoffen, chronische ziekten, stress of medicatie beschadigd raken, kan dat verregaande gevolgen hebben (o.a. inflammatoire darmaandoeningen zoals Morbus Crohn of Colitis ulcerosa, allergische aandoeningen, aandoeningen in het KNO gebied en huidklachten). Het darmslijmvlies speelt derhalve een cruciale rol binnen de lichaamseigen afweer.

Tijdens dit symposium zal dieper ingegaan worden op de therapeutische mogelijkheden voor herstel van de muccosa en de mogelijke gevolgen van schade aan de barrières. Ook zullen de diagnosemogelijkheden naar voren komen en worden de mogelijkheden besproken voor het behoud van een gezond slijmvlies door gerichte voedingsinterventies. Alle inzichten zijn gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en worden benaderd vanuit CAM-kennis.

Datum : zaterdag 12 februari 2011
Tijd : 9.00 – 17.00 uur
Plaats : Heerlijkheid Mariënwaerdt te Beesd

Voor meer informatie over dit symposium, de sprekers of u wilt zich inschrijven, neemt u dan contact op met RP Vitamino Analytic.

Lees verder >