Vereniging ‘Integraal Natuurlijk’ opgericht,

12 juni 2012

natuurlijke gezondheidszorg zoekt vaste plek in de gezondheidszorg.

Op 7 mei jl. is de vereniging Integraal Natuurlijk officieel opgericht. Na een aanloopperiode van zo’n anderhalf jaar, waarin de fundamenten van de vereniging werden gelegd, is op 7 mei de akte van oprichting getekend.

Integraal Natuurlijk is een samenwerkingsverband van inmiddels 14 beroepsverenigingen van therapeuten in de integraal natuurlijke gezondheidszorg en andere spelers op dit gebied zoals opleidingsinstituten, accreditatie-instituten en vakbladen. De missie is om de integraal natuurlijke gezondheidszorg vanuit een sterke samenwerking beter in de samenleving te positioneren en deze permanent en onlosmakelijk te integreren in de totale gezondheidszorg. Integraal Natuurlijk doet dit door actief de samenwerking tussen de verschillende behandelvormen in de natuurlijke gezondheidszorg te stimuleren en de samenwerking met de reguliere zorg, zorgverzekeraars, overheid en andere belanghebbende organisaties te optimaliseren.

Daarnaast wil zij vanuit een breed gedragen basis het beroepsveld verder professionaliseren en de kwaliteit van de zorg verhogen.

Tevens zal zij vanuit deze sterke positie consumenten bewust maken van keuzes die er zijn op het gebied van natuurlijke gezondheidszorg door informatievoorziening in de breedst mogelijke zin van het woord.

Onze uiteindelijke doelstelling is om vanuit dit integrale geheel te komen tot een branche-organisatie.

Voor informatie:
Huub Koning, voorzitter, secretariaat@integraalnatuurlijk.nu, www.integraalnatuurlijk.nu.