Water weerspiegelt uw gezondheid

29 september 2009

Water weerspiegelt uw gezondheid

Moe uit bed, een futloos gevoel en geen zin in de dag. Een allergie, een aanval van eczeem en een zeurende hoofdpijn. Hoe vaak hoor je dat niet? “Ik heb een griepje gehad, maar kom er niet goed van af”, klaagt een jonge vrouw. Steeds meer mensen lijden aan (kleine) vage klachten. Vaak niet erg genoeg om er iets aan te doen, maar vervelend genoeg om minder van het leven te genieten. En ondertussen jakkert eenieder door in een steeds drukker wordende wereld, vol met umts-masten, magnetrons en mobiele telefoons. Het valt niet mee om je dan staande te houden…

Terecht maakt u zich zorgen om de kwaliteit van het drinkwater en luchtkwaliteit. De voedingsstoffen, mi-neralen en vitaminen in voeding nemen af. En zonder dat je er erg in hebt, krijg je dagelijks conserverings-middelen binnen, kleur- en smaakstoffen en kunstmatige chemicaliën.

Het klinkt allemaal niet best en dat is het ook niet. Hoe het met de kwaliteit van onze omgeving is gesteld, is af te lezen in het water. De energie van water wordt uitgedrukt in bovis. Ons kraanwater meet niet meer dan tussen de 100 en 4000 bovis, terwijl we 6500 nodig hebben. Energierijk water is goed voor de mens, het helpt hem weerbaarder te maken.

Varenstructuur
Wat onderscheidt vitaal water van gewoon kraanwater? Rémy Mosch van Acqua Universo werkt al jaren met vitaal water: “Ik let op de energie en de structuur van water. De structuur bepaalt de kwaliteit. Water uit een natuurlijke bron heeft een andere structuur dan water uit de kraan. Ons kraanwater is eigenlijk tweedehands: het is al vele malen geconsumeerd. Weliswaar is het chemisch gereinigd – niet één keer maar telkens weer. Het kan zijn dat u water drinkt dat tientallen malen gereinigd is. De schadelijke stoffen zijn eruit, maar hebben wel hun sporen nagelaten. Als je een kraanwaterdruppel onder de microscoop legt, zie je haakse structuren”, aldus Mosch. “Vitaal water niet; dat heeft een mooie structuur. Vitaal water is zoals water hoort te zijn met een goed georganiseerde structuur – de natuurlijke structuur van een varen.” Vitaal water is weldadig voor onze gezondheid: ons immuunsysteem en de doorbloeding verbeteren. Huidallergieën en overgevoeligheden verminderen of verdwijnen. En vitaal water zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter opgenomen worden. Mosch: “Mensen die jarenlang sukkelen met hun gezondheid knappen zienderogen op dankzij vitaal kraanwater.” 

Lees alles over ‘Water miskend en onderschat’ (een artikel van Marjan Overgaag) vanaf pag.10 van het VNGK 3/08.