Wereld ALS Dag

28 juli 2014


Stichting ALS Nederland organiseerde op 22 juni een speciale dag voor ALS patiënten en hun familie in het Dolfinarium in Harderwijk.
 
De dag begon met een dolfijnenshow die als thema: ‘Zorgen voor de natuur’ had. De boodschap was dat we moeten stoppen met de vervuiling en goed voor de aarde en de natuur dienen te zorgen, aangezien wij zelf ook deel uitmaken van die natuur.
 
Een natuurlijke geneeswijze zoals reflexzonetherapie paste natuurlijk mooi in dit plaatje.
Op het beautyplein waren maar liefst 8 reflexzonetherapeuten vertegenwoordigd om patiënten te verwennen met een ontspannende voetmassage. Daar was veel belangstelling voor!
 
Heel leuk was ook de interesse van Gorrit-Jan Blonk, sinds 1 juni directeur-bestuurder van Stichting ALS Nederland, voor de reflexzonetherapie. Hij luisterde belangstellend naar de uitleg van de werking van de therapie en aan het eind van de dag nam hij bij één van de therapeuten in de stoel plaats om zélf te ondervinden wat een behandeling met hem zou doen. Gorrit-Jan was erg enthousiast en begreep na afloop waarom de bezoekers zo heerlijk ontspannen in de stoel lagen!
 
Een dag als deze biedt een prachtige gelegenheid om mensen kennis te laten maken met de werking van reflexzonetherapie op hun gevoel van welbevinden.
 
Deze dag is door de therapeuten als heel waardevol ervaren, zij waren onder de indruk van de positiviteit die de patiënten, ondanks hun ongeneeslijke ziekte, uitstraalden.