Consortium voor Integrale Zorg en Gezondheid (CIZG)

1 april 2019

Vrijdag 22 maart trad het Nederlandse Consortium voor Integrale Zorg en Gezondheid (CIZG) naar buiten. Het CIGZ wil werken aan een gezondheidszorg die de mens en diens gezondheid en ziekte, integraal en wetenschappelijk bestudeert en behandelt. Een gezondheidszorg die zich concentreert op een patiëntgerichte aanpak met een brede kijk op de gehele persoon. De focus ligt hierbij op bevordering van gezondheid en de kwaliteit van leven in een helende omgeving (healing environment). Tevens wordt een selectie van effectief en veilig bevonden leefstijlinterventies en complementaire behandelwijzen toegepast, in aanvulling op reguliere zorg.

Het CIZG is een structurele samenwerking, in de vorm van een netwerkorganisatie, tussen de volgende zorg- en onderzoeksinstellingen: HagaZiekenhuis, specifiek met de specialismen Hematologie en Kindergeneeskunde
Lentis
Louis Bolk Instituut
Máxima Medisch Centrum
Maastricht UMC+ Radboudumc

Het consortium staat onder leiding van voorzitter Rogier Hoenders (Integrale Psychiatrie Lentis) en secretaris Martine Busch (Van Praag Instituut).

Vanuit de wens om gezondheid en welzijn te bevorderen en ziekte en lijden te verminderen of te voorkomen, wil het CIZG met compassie voor de medemens een substantiële bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een duurzame integrale gezondheidszorg.

Het Nederlandse consortium werkt internationaal samen met grotere consortia op dit gebied in Amerika en Canada.

Meer informatie over het Consortium treft u op www.cizg.nl