Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid

25 May, 2020

Op initiatief van de branchevereniging voor voedingssupplementen, NPN, is het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) opgericht. Gebruikers van supplementen vinden hier informatie over hoe ze aan hun gezondheid kunnen werken met voedingssupplementen, als onderdeel van gezonde voeding. Het doel is iedereen die met gezondheid bezig is op een wetenschappelijk onderbouwde manier voor te lichten. Het nut en de veiligheid van vitamines, mineralen, kruiden en overige supplementen komen uitgebreid aan bod, evenals de interacties tussen voedingssupplementen en medicatie.

Het centrum beoogt merk-onafhankelijke, betrouwbare informatie te verstrekken over het gebruik van voedingssupplementen. Wetenschappelijk bewijs dient daarbij als leidraad en wordt vertaald in een puntensysteem. Goed onderbouwde en wettelijk toegestane gezondheidseffecten worden gemarkeerd met drie blaadjes. Wanneer er aanwijzingen zijn dat een bepaalde stof een positief effect in het lichaam heeft, maar de wetenschappelijke onderbouwing nog beperkt is of van traditioneel gebruik komt, wordt dit ook duidelijk aangegeven. Een team van voedingsexperts is verantwoordelijk voor de inhoud en ziet toe op de gezondheidsclaims die gemaakt worden.

Bronvermelding:
www.ivg-info.nl

is farmaceutisch wetenschapper en natuurgeneeskundige. Ze is auteur en werkt als freelance medisch tekstschrijver voor verschillende organisaties en tijdschriften. Daarnaast heeft ze een in darmgezondheid gespecialiseerde praktijk.

Laat een reactie achter