Internationaal kennis in uw vakgebied opdoen?

27 mei 2019

Zin om een kennisverdieping in uw vakgebied op te doen en internationale collega’s te ontmoeten? De aankomende maanden vinden drie zeer interessante congressen in de natuurlijke en integrale gezondheidszorg plaats. U moet daarvoor wel over de grens!

Als eerste congres noemen we de HRI Research Conference georganiseerd door het Homeopathy Research Institute te Londen op 14-16 juni 2019. Misschien leuk om met collega-homeopaten af te spreken om samen te gaan. Het is een driedaags congres waar alleen maar onderzoek in de homeopathie wordt gepresenteerd. Het prettige is, dat door de lezingen het onderzoek toegankelijk wordt en het makkelijker wordt er een plaatsbepaling aan te geven door de discussie die na de lezing wordt gehouden. Ik bezocht eerdere congressen met veel plezier en heb al van verschillende collega’s gehoord dat ze gaan. Juist nu is het zo belangrijk de kennis die uit onderzoek voortkomt te verspreiden, om zo de maatschappelijke positie van homeopathie te versterken. Laat de kans niet aan u voorbijgaan.

Een tweede congres, dat ook in Londen wordt gehouden, richt zich op natuurgeneeskundigen: de International Conference on Naturopathic Medicine van 5 tot en met 7 juli 2019. Drie dagen vol met lezingen over holisme, voeding, aromatherapie, praktijkonderzoek, kruiden, enz. Ook hier bestaat het publiek voornamelijk uit therapeuten die een eigen praktijk hebben, dus een gesprek over hoe de kennis te integreren in de dagelijkse praktijk is in de wandelgangen zo ontstaan. Ik bezocht dit congres vorig jaar en het viel me op dat er vrijwel geen Nederlanders aanwezig waren onder de 450 deelnemende therapeuten. Heel handig is de mogelijkheid alle lezingen op film te ontvangen tegen een kleine meerprijs.

Voor het derde congres is het wel iets verder reizen: naar Barcelona. Van 13 tot 15 september aanstaande wordt daar het twaalfde Europese Congres voor Integrale Geneeskunde gehouden. De Spaanse Vereniging voor Integrale Geneeswijzen (SESMI) organiseert dan in samenwerking met de Europese Sociëteit voor Integrale Geneeswijzen (ESIM) een boeiend programma. Het congres is bedoeld voor artsen en therapeuten die werkzaam zijn in de natuurlijke en integrale gezondheidszorg. Voor thuisblijvers publiceert het congres alle abstracts naderhand.

Het is heerlijk om aan deze congressen nog een paar dagen vakantie te koppelen, om alle opgedane kennis te laten bezinken.
Meestal is accreditatie bij uw beroepsvereniging niet standaard geregeld, maar op individueel niveau is na overleg meestal wel een vorm van accreditatie te behalen. Informeer daarover bij uw beroepsvereniging.

Meer informatie treft u op www.hrilondon2019.org, icnmnaturopathy.eu en www.ecim2019-barcelona.sesmi.es