Nieuwe ESCOP-monografieën

17 september 2019

De ESCOP-monografie geldt als het belangrijkste referentiewerk over de werking en effectiviteit van een kruid en is ontwikkeld door en voor experts in de fytotherapie. In de monografieën worden de werkzaamheid, dosering, veiligheid en bijwerkingen besproken. Ook geven de monografieën inzicht in werkzame bestanddelen, therapeutische indicaties en contra-indicaties en waarschuwingen. Daarnaast wordt aangegeven welke onderzoeken over het betreffende kruid bekend zijn.

Begin dit jaar kondigden we, op orthofyto.com, al de publicatie van vier vernieuwde European Scientific Cooperative on Phytotherapy (ESCOP)-monografieën aan. Het ging toen om Equiseti herba (heermoes), Solidaginis virgaureae herba (guldenroede), Uncariae tomentosae cortex (Cat’s Claw bast) en Echinaceae pallidae radix (wortel van de egelzonnehoed).
Inmiddels zijn er deze zomer weer drie monografieën geactualiseerd, namelijk die van Agrimoniae herba (agrimonie), Allii sativi bulbus (knoflook) en Chamomillae romanae flos (roomse kamille).

De gehele pdf van iedere monografie kunt u downloaden vanaf de website www.escop.com.
Aan het downloaden van monografieën zijn kosten verbonden: circa €20,- tot €40,- per monografie. Sinds kort is een deel van de ESCOP-informatie ook beschikbaar via een app, die is te downloaden via de Google Play Store en de App Store.

Meer informatie: www.escop.com (nieuwsbrief) en www.fyto.nl