Stem voor CAM-gezondheidszorg komende EU-verkiezingen

13 May, 2019

Op 23 mei aanstaande zijn er Europese Verkiezingen. In verschillende media verschijnen berichten dat veel mensen geen idee hebben op wie ze moeten stemmen. Heeft u ook geen idee? Misschien kunt u uw stem richten op de natuurlijke gezondheidszorg.

Verkiezingen vormen een belangrijke kans om de politieke draagkracht voor een daadwerkelijke integratie van natuurlijke en integrale geneeswijzen te versterken. Uw stem als zorgprofessional, maar ook de stem van uw patiënten, kan het draagvlak voor CAM in Europa versterken.

EUROCAM zet zich in om CAM beschikbaar, betaalbaar en toegankelijk te maken voor alle Europese burgers en te promoten binnen de Europese gezondheidspolitiek. Om CAM te promoten zijn er een aantal manifesten opgesteld voor Europese beleidsmakers. Deze manifesten kunt u hier vinden.

We brengen u ook graag op de hoogte van het initiatief EU4Health, waar EUROCAM in deelneemt. In 2017 kwam de Europese volksgezondheids Alliantie (EPHA) samen met veertien andere Europese en mondiale ngo’s om te eisen dat de Europese Commissie en de ministers van volksgezondheid in de EU meer gaan doen voor de gezondheid. Deze samenwerking heet EU4health. Momenteel zijn meer dan 50 gezondheidsorganisaties onderdeel van dit initiatief. U kunt hier meer lezen.

is natuurgeneeskundige en klinisch epidemioloog. Ze is als (freelance) auteur, docent en onderzoeker gespecialiseerd in het vakgebied van de complementaire, alternatieve en functionele geneeskunde. In haar werk staan kennisoverdracht en kennisontwikkeling in deze geneeswijzen centraal. Zij levert wetenschappelijke informatiediensten binnen het werkveld.

Laat een reactie achter