Tentoonstelling Helende Kracht in het museum voor Volkenkunde

2 september 2019

Tot en met 5 januari 2020 is in het museum voor Volkenkunde te Leiden de tentoonstelling Helende Kracht te zien. De tentoonstelling gaat in op de verschillende manieren waarop culturen spirituele heling en energetische geneeswijzen vorm hebben gegeven. Ook komen spirituele deskundigen aan het woord die hier op dit moment in Nederland inhoud aan geven.

Ieder mens streeft naar geluk en gezondheid. De manier waarop we dat bereiken, verschilt. In de grote tentoonstelling Helende Kracht gaat het over genezingstradities wereldwijd. De tentoonstelling nodigt bezoekers uit mee te gaan op een spirituele reis en de bijzondere volkenkundige collecties met magische buidels vol geneeskrachtige stoffen te bewonderen, evenals betekenisvolle sieraden en sjamanenmantels.

De tentoonstelling belicht de praktijk van ritueel specialisten met een traditie in sjamanisme, winti, hekserij en vodun, waaronder Marian Markelo, Alfred Quenum, Marco Hadjidakis, Daan van Kampenhout, Petra Nelstein en Coby Rijkers. Bovendien is werk te zien van kunstenaars die zich met dit thema bezighouden, zoals Damian Hirst, Remy Jungerman, Joseph Beuys en Marina Abramovic.

Indien u niet in de gelegenheid bent het museum te bezoeken, zijn er eens in de twee weken podcasts beschikbaar, te beluisteren via de website van het museum, via de app Helende Kracht of via Spotify.

Meer informatie treft u via www.volkenkunde.nl