Zorg Natuurlijk Bewijzen

19 augustus 2013

In VNGK 5/13 staat een uitgebreid interview met Marij Schüsler, inhoudelijk verantwoordelijk voor het onderzoek Zorg Natuurlijk Bewijzen, en met twee deelnemers aan het onderzoek, voetreflex therapeut in opleiding Mieke van Schagen en mesoloog Anne-Marie Bakker.
 
De ervaringen van Mieke en Anne-Marie zijn zo positief dat wij deze graag extra onder je aandacht brengen.
 
Het onderzoek Zorg Natuurlijk Bewijzen biedt de complementaire en natuurlijke behandelvormen de kans om te bewijzen welke rol ze kunnen spelen in de gezondheidszorg als geheel. En ze overstijgt daarbij de individuele belangen door te focussen op de overeenkomsten en de gezamenlijke kwaliteiten van alle natuurlijke behandelvormen.
 
Het onderzoek is van vitaal belang voor de natuurlijke zorg in de ontwikkelingen die gaande zijn in de zorg!
 
Soffos werkt voor Zorg Natuurlijk Bewijzen met de gevalideerde Rand36 vragenlijst die de levenskwaliteit van de cliënt meet. Deze vragenlijst dient drie keer online door de cliënten ingevuld worden; de eerste keer liefst vóór het eerste consult, de tweede keer na vier maanden en tot slot na een jaar. Die laatste meting is om te bepalen in hoeverre een eventueel positief effect blijvend is.
 
Soms horen we dat therapeuten bang zijn dat het onderzoek meer kost dan het oplevert. De informatie geeft je echter helder en duidelijk inzicht in je praktijkvoering en in de resultaten die je cliënten ervaren. Dat is onbetaalbaar! En Anne-Marie geeft inzicht in de financiële kant: ‘Ik betaal alles zelf en het kost me ongeveer tien euro bruto per cliënt per vragenlijst, waarvan ik de BTW terugvraag. En bij mijn jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting voer ik deze kosten ook als praktijkkosten op.’
 
Wil je meedoen in het onderzoek? Mail naar info@soffos.eu!