De praktijk van Bas van Dijk

13 Apr, 2016

Door: Anna Myrte Korteweg

Acupuncturist Bas van Dijk (1968) houdt op drie verschillende plekken praktijk: in Amersfoort, in het Academie Instituut in het centrum van Utrecht en in een eigen ruimte in Utrecht Leidsche Rijn. Daarmee kan hij bouwen op een groot netwerk van cliënten (en zij op hem). Hij begon zijn therapeutenloopbaan als fysiotherapeut en dat vak beoefent hij nog steeds. Zo werkt hij al vijfentwintig jaar een dag per week in een verpleegtehuis in Amersfoort. Maar zijn hart gaat vooral uit naar de acupunctuur. Een geneeswijze die hem blijft inspireren, al vijftien jaar.

Ik spreek Bas van Dijk in zijn praktijkruimte in de Utrechtse buitenwijk Leidsche Rijn. Hij heeft hier twee werkkamers die hij ook verhuurt aan andere therapeuten als hij elders werkt. In het gebouw zijn verder nog een chiropractor en een verloskundigenpraktijk gevestigd, die soms cliënten naar hem doorverwijzen. Hij beoefent dus niet alleen als therapeut zowel een zogenaamd regulier vak (fysiotherapie) als een complementair vak (acupunctuur), maar maakt ook door het samenwerken met andere disciplines de verbinding tussen beide.

Meer informatie: www.acupunctuurpraktijk.nu Lees het gehele artikel vanaf pagina 34 in het VNGK 3/16. Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.

schrijft artikelen en boeken over gezondheid in de breedste zin van het woord. Zij is afgestudeerd als cultureel antropoloog/ niet-westers socioloog aan de UVA. Ook volgde zij de basis- en vervolgopleiding tot mindfulness trainer bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Verder heeft zij veel verschillende (trainers)opleidingen en trainingen gevolgd, van structurele droomuitleg tot hypnobirthing. Last but not least is zij ervaringsdeskundige in het ouderschap. Zij heeft vier kinderen tussen de 4 en 18 jaar en is stiefmoeder van de drie kinderen van haar man. Tijdens haar derde zwangerschap schreef zij het boek Vrije Geboorte.

Laat een reactie achter