Liefde wijst de weg

20 oktober 2015

Door: Anna Myrte Korteweg

Vier jaar geleden werd ik door Ellen Vunderink, de hoofdredacteur van dit blad, gevraagd om een artikel te schrijven over bewust bevallen. Dit naar aanleiding van mijn boek ‘Vrije Geboorte’ dat toen net was verschenen. Van het een kwam het ander, en sindsdien schrijf ik regelmatig artikelen voor het Vakblad voor de Natuurgeneeskundige. Ook werd ik de vaste schrijver van ‘De Praktijk Van’, de rubriek waarvoor ik steeds bij een andere therapeut op bezoek ga om te kijken hoe hij te werk gaat.

Erg leuk werk, want ik leer én heel veel over natuurlijke geneeswijzen én ik ontmoet veel mensen met passie voor gezondheid. Voor mij is een interview geslaagd als ik heb weten te verwoorden wat iemands hoogste en diepste drijfveren zijn – wat de inspirerende kracht is achter de weg die hij gaat. Heel vaak komt het bij een interview dan uiteindelijk ook op hetzelfde uit, namelijk de Liefde.

De liefde is wel de grootste gemene deler bij mensen die zich richten op de heelheid van de mens. Het is de grootste omvattende en verbindende kracht, en het is de aard van het wonder van genezing. Ik spreek voor het vakblad vaak mensen die dit inzicht op een geheel eigen wijze in hun leven verwerkelijken. Af en toe ben ik bang dat mijn artikelen saai worden, als het steeds maar weer op de liefde uitkomt. Maar elk verhaal is juist weer anders, omdat iedereen zijn eigen persoonlijke weg gaat, terug naar en vanuit de liefde. Het verhaal wordt juist levend doordat je al je eigen kennis en ervaring aanwendt voor een hoger doel.

Vaak ook zijn mensen door hun eigen pijn en ziekte gaan leren om andere mensen beter te maken. Ik denk aan de Amerikaanse vrouw met een auto-immuunziekte die door geen enkel ziekenhuis kon worden geholpen. Zij runt nu zelf een kliniek waar mensen vanuit de hele wereld naartoe komen om te worden genezen. Of liever gezegd: om te leren hoe ze zichzelf kunnen genezen. En ik denk aan de oprichtster van een centrum voor reïncarnatietherapie die gebonden was aan een rolstoel. Ze ging net zo lang door met het oplossen van haar diepste trauma’s tot ze haar rolstoel niet meer nodig had. Juist door de weg die deze mensen gingen, kunnen ze nu anderen helpen.

Dat is ook mijn insteek in mijn schrijfwerk. Ik heb geen makkelijke jaren achter de rug, maar ik probeer alles wat pijn doet aan te wenden voor meer heelheid van mezelf en de wereld. De beste genezers – zo heb ik dat in de afgelopen jaren geleerd – geven de pijn alle ruimte. Juist door de pijn helemaal toe te laten, kan deze gedragen worden door dat wat groter is dan die pijn, door dat wat leven geeft, de kracht die niet gebonden is aan een mensenlichaam: Via de weerstand naar het licht.

Hierover heb ik in het afgelopen jaar een boek geschreven: ‘De Revolutie van het Hart’. Dit boek, dat eind november al uitkomt, is een manifest voor gelijkgestemde mensen. Voor de zielsverwanten die weten dat liefde het laatste (en het eerste!) woord heeft en dat we met elkaar een wereld aan het vormgeven zijn waarin deze waarheid gemeengoed is. De achterliggende boodschap is steeds ‘je bent niet alleen’. En ook: ‘jij als uniek persoon hebt een grootse missie op aarde’. Juist door gehoor te geven aan wie je bent – door onvoorwaardelijk jezelf te zijn – word je geheeld en heel je de aarde. Het is heel simpel (en nooit saai:): Liefde wijst de weg. Tot en met het schrijven van een boek.

Meer informatie: www.annamyrte.org