03-voorwoord7
VNGK 4/15

De juli/augustus editie heeft als rode draad ‘Electrogevoeligheid’, met o.a. een interessant artikel van Thijs Tjaden met als titel ‘Woonbiologie voor een gezonde woning’.

* Voorwoord ‘Wat van mijn eigen ervaringen’, door Ellen Vunderink
* Column Bruggenbouwen: ‘Wat ik leerde over elektrohypersensitiviteit’, door Irene de Vries
* Woonbiologie voor een gezonde woning, door Thijs Tjaden
* Liesbeth Adriaansens over elektrogevoeligheid, door Toine de Graaf
* Column Integrative Medicine, door Karlien Bongers
* Is straling een therapieblokkade?, door Hayo Bol
* PsBK: Zelfgevoel, bodem voor bestaansleegte, door Monique de Heij
* Elektromagnetisme: Schadelijke invloeden onderkennen en inperken, door Els Smits
* De anatomische timmermansblik van podoposturaal therapeut Coby Herder, door Daniëlle Kraft
* De praktijk van…, door Anna Myrte Brons
* Evocircadiaans denkraamwerk: De hormonendans, door Els Smits
* Schizoïde karakterstructuur: De invloed van de psoas en het bekken, door Elsbeth Penninga
* Magnesium, indrukwekkende multitasker, door Els Smits
* Margret Trompenaars over iriscopie, door Els Smits
* Genezing door resonantie, door Anna Myrte Korteweg
* Reflexpunt: Natuurlijke frequenties, door Dinette Keulen

Voorwoord: Wat van mijn eigen ervaringen

Een jaar of twintig geleden begonnen mijn ouders met het slikken van supplementen om helder van geest te blijven. Met hetzelfde doel voor ogen gingen ze vaak de natuur in en deden ze dagelijks tai chi. Later gingen ze, voor het eerst in hun leven, kruiswoordpuzzels maken. Ik vond dat toen een beetje overdreven maar nu kijk ik daar anders naar.

Deze week werd mijn moeder, 91 jaar oud, met hoge koorts opgenomen in het ziekenhuis. Daar weet ze zelf maar heel weinig van en er was bij aankomst in het ziekenhuis dus ernstige twijfel over haar geestelijke gesteldheid. De volgende ochtend was ze alweer helemaal zichzelf, eigenwijs en bewust van wat er aan de hand was. In onze volgende editie vormen dementie en ouderdom de rode draad. Ik zal nooit weten hoe mijn moeder eraan toe was geweest als ze niet vanaf haar 70e zo bewust bezig was geweest met haar ‘hoofd’. Maar ik ga haar voorbeeld volgen!

Elektromagnetisme is de rode draad in deze editie. De pioniers die al jaren aandacht vragen voor de gevaren hiervan krijgen steeds meer erkenning. Ook hierover was ik zelf nogal sceptisch, maar na tien jaar slecht slapen heb ik op een avond toch de WiFi uitgezet. En na ongeveer een week kwam er, tot mijn verbazing, rust in mijn hoofd. Ik die altijd zei dat dat toch niet uit kon maken met al die straling overal! Een harmonisator maakte vervolgens de energie in huis voelbaar anders.

Uit de interviews en artikelen in dit Vakblad blijkt dat ook in jouw praktijk er waarschijnlijk veel mensen zijn wiens klachten verband houden met WiFi of andere straling. We hopen dat de artikelen je ondersteunen in je werk.

handt. ellen