VNIG, nummer 1/2021

17 Dec, 2020


In de januari/februari editie staat o.a. een mooi artikel van Nienke van der Heide over ‘Onvoorwaardelijk luisteren naar je lichaam’.

* Parels en diamanten, door Els Smits
* Therapie in tijden van corona, door Henne Arnolt Verschuren
* Onvoorwaardelijk luisteren naar je lichaam, door Nienke van der Heide 
* Klankschalen, door Eline van der Linden 
* Luisteren met je hart, door Karlien Bongers 
* Over luisteren en horen, door Marieke Lebbink
* Luisteren en het lef om niet te weten, door Marlene van Lier 
* Mindful luisteren naar jezelf en de ander, door Ingrid van Dijk 
* De praktijk van Jetty van der Wijk, door Karin de Jonge 
* Het leven is één groot verhaal, door Els Smits 
* Muziektherapie, door Yoeke Nagel 
* De Luisterkind Methode, door Loes van Bemmel 
* Deep Listening voor zorgprofessionals, door Noortje van Deursen 
* Wat wil je cliënt?, door Brenda Dekkers
* Stilte?, door Karlien Bongers

Voorwoord: Parels en diamanten

Soms zie je het in een blik die vertrouwen uitstraalt. Soms hoor je het in een mooie zin. Wij zien het in onze schrijvers. Zij zijn onze parels en diamanten.

Voor elke editie zetten wij, in samenspraak met de redactieraad, een reeks artikelen uit. Dan vergeten we dat even, totdat opeens stuk voor stuk alle bijdragen binnenkomen. Tijdens het tekstoverleg zijn Fleur en ik vaak blij en verrast met de manier waarop elke schrijver zijn of haar artikel heeft vormgegeven. Zo ook weer voor deze editie. We werden stil van de diversiteit van alle bijdragen – toch een uitdaging bij een thema van één woord – en de creativiteit van onze schrijvers. Mooie, rijke, doorleefde artikelen leverden ze in bij ons. Wat een rijkdom om met zo’n schrijversteam te mogen werken! Vanaf deze plek een welgemeende dank aan ieder van hen.

Hebt u ook schrijverstalent en zin om eens te schrijven voor het  Vakblad? Neem dan contact op via redactie@vnig.nl zodat we kunnen kijken of onze ideeën en verwachtingen hierover matchen.

Met een hartelijke groeten,

studeerde Voeding aan de Landbouw Universiteit Wageningen en massagetherapie aan de Holos Academie. Met het werk voor Arcturus (VNIG, OrthoFyto) wil ze een bijdrage leveren aan een groeiend draagvlak voor de natuurlijke en integrale zorg.

Laat een reactie achter