Blootvoets contact met de aarde

27 Jun, 2023

Door Jan van Stiphout

De oerenergie die uit de aarde komt is het ultieme middel tegen veel chronische klachten. Earthing, ofwel aarden, is het fysiek contact maken van je lichaam met de aarde om op een natuurlijke manier klachten te verminderen, zoals ontstekingen, pijn, stress, slapeloosheid, snurken en hoofdpijn. Daarnaast verbetert aarden het immuunsysteem, het energieniveau en het zelfhelend vermogen. Het vertraagt het verouderingsproces en beschermt tegen de negatieve effecten van elektromagnetische straling. Bij aarden gaat het om het lijfelijke contact tussen mens en aarde. Met andere woorden: je kan op de grond liggen, zitten of lopen zonder isolerende lagen tussen jou en de aarde.

De grondlegger van binnenshuis aarden, Clint Ober, herontdekte op wonderlijke wijze het belang van aarden. Na een levensreddende leveroperatie en een langdurig genezingsproces besloot hij al zijn bezittingen te verkopen. Hij kocht een camper, nam alleen het hoogst noodzakelijke mee en besloot de tijd die hem nog restte te wijden aan iets wat de moeite waard was. Er gingen jaren voorbij, zonder dat er iets op zijn pad kwam. Hij werd ongedurig en vroeg in stilte om leiding. Zijn innerlijke stem liet hem de woorden ‘word een tegengestelde lading’ opschrijven en vervolgens ‘status quo is de vijand’. De precieze betekenis drong nog niet tot hem door, maar hij besefte dat de aarde zelf hem iets probeerde te zeggen. Zijn reis bracht hem naar Sedona, dat hem herinnerde aan zijn jeugd in landelijk Montana, waar te midden van de indiaanse cultuur de nadruk werd gelegd op verbondenheid met de natuur.
Op een dag werd zijn aandacht getrokken naar de joggingschoenen met dikke plastic- en rubberzolen van een stroom toeristen die hem voorbijliep. Het kwam zomaar bij hem op dat deze mensen – hijzelf incluis – van de grond geïsoleerd waren; dat ze geen contact hadden met de elektrische lading van het aardoppervlak. Op basis van zijn kennis van elektriciteit vroeg hij zich af of deze isolatie van invloed zou kunnen zijn op hun gezondheid. In gedachten hoorde hij de stem van de moeder van zijn jeugdvriend zeggen: ‘Trek je schoenen uit, ze maken je ziek!’. Dit moment in Sedona was de aanleiding voor Ober om op onderzoek uit te gaan naar het belang van fysiek contact met de aarde.

Lees het gehele artikel vanaf pagina 20 in het VNIG 4/23.

Wilt u het gehele artikel als PDF bestand ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.

Bronvermelding:
1. Earthing Nederland. Het effect van elektromagnetische straling. Geraadpleegd op 17 mei 2023 via www.earthingnederland.nl/
2. Vlot, T. Blote voeten: sterke antioxidant. Vakblad Natuurlijke & Integrale Gezondheidszorg sep/okt 2018.
3. Mousa HA. Prevention and treatment of COVID-19 infection by earthing. Biomed J. 2023 Feb;46(1):60-69. doi: 10.1016/j.bj.2022.08.002. Epub 2022 Aug 17. PMID: 35987499; PMCID: PMC9381424. 19_infection_by_earthing
4. Chevalier G, Sinatra ST, Oschman JL, Delany RM. Earthing (grounding) the human body reduces blood viscosity-a major factor in cardiovascular disease. J Altern Complement Med. 2013 Feb;19(2):102-10. doi: 10.1089/acm.2011.0820. Epub 2012 Jul 3. PMID: 22757749; PMCID: PMC3576907.
5. Chevalier G, Patel S, Weiss L, Pruitt C, Henry B, Chopra D, & Mills P J. Effects of Grounding (Earthing) on Massage Therapists: an Exploratory Study. Health. 2018, 10(2).

Verzameling van artikelen van schrijvers die op niet-regelmatige basis voor ons schrijven.

Laat een reactie achter