Integratie van reflexpatronen via MNRI

18 Aug, 2016

Door: Karin de Jonge

Primaire reflexen, we worden er allemaal mee geboren. Ze zijn heel nuttig aan het begin van ons leven. Ze helpen om te overleven en zetten de ontwikkeling automatisch in gang. Vervolgens ontwikkelen deze eerste reflexen zich naar meer doelgerichte bewegingen en worden zo geïntegreerd. Tenminste, dat is de bedoeling… het gaat echter niet altijd volgens plan. Allerlei oorzaken kunnen dit natuurlijke proces verstoren. Veel ontwikkelingsproblemen zouden hier weleens verband mee kunnen houden, zo denken MNRI-behandelaars, in navolging van divers neuropsychologisch onderzoek. Bij MNRI richt zich men zich daarom op het integreren van de reflexen in het lichaam. Sinds 2014 wordt deze methode ook in Nederland toegepast. Tijd om eens een kijkje te nemen bij een paar behandelaars.

Anouk van Rooij Sjardin ontvangt me hartelijk in haar praktijk, die ingericht is met allerlei spel- en bewegingsmateriaal. Ze heeft een achtergrond als operatie-assistente en is nu werkzaam als haptonome, speltherapeute en ‘MNRI Core Specialist in Training’. Dat laatste betekent dat ze nog in opleiding is, een traject van gemiddeld vijf jaar, maar wel gecertificeerd is voor de behaalde MNRI-modules. Annick Walgraeve, fysiotherapeut en MNRI Core Specialist sinds 2008, is als ervaren afgestudeerde collega aanwezig. Annick is werkzaam in België. In Nederland zijn vooralsnog geen afgestudeerde MNRI-studenten. Vol passie vertellen beiden over deze methode waarmee ze bijzondere resultaten boeken.

Meer informatie: www.masgutovamethode.nl www.ontwikkelingstherapie.nl (praktijk Anouk) www.revalidatiecarpediem.be (praktijk Annick) Lees het gehele artikel vanaf pagina 33 in het VNGK 5/16. Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.

heeft sinds 2007 een praktijk voor holistische massagetherapie. Zij begeleidt mensen op het gebied van lichaamsbewustwording, met name bij stress- en burn-out klachten. Daarbij put ze uit diverse bronnen, zoals de vierjarige hbo-opleiding Holos, werkervaring in het welzijnswerk en training in diverse body-mindtechnieken.

Laat een reactie achter