Laat de voeten praten

12 december 2017

Door: Luise-Anna Kroon

De Engelse Jackie Gore heeft een lange staat van dienst als verpleegkundige. Al meer dan veertig jaar woont en werkt zij in Nederland. In 2011 besloot zij de opleiding tot VoetreflexPlus™ Nederland te gaan volgen. Inmiddels heeft Jackie, naar eigen zeggen, de twee allerleukste beroepen van de wereld.

Haar beroep als verpleegkundige is haar met de paplepel ingegoten. Lachend vertelt Jackie Gore: ‘Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik ben de derde generatie verpleegkundige binnen onze familie. Toen ik een jaar of elf was, mocht ik voor het eerst een dagje met mijn moeder mee naar het ziekenhuis. Op de afdeling waar mijn moeder werkte, lag een vrouw die niet meer wilde drinken. Dit intrigeerde mij; ik wilde haar helpen. Heel voorzichtig, met een rietje, voerde ik haar slokjes water. Het lukte. Voor mij was dit een magisch en bepalend moment in mijn leven. Ik wilde, net als mijn oma en moeder, verpleegkundige worden. In 1976 studeerde ik af als hbo-verpleegkundige orthopedie. Ik vond de opleiding zo leuk dat ik aansluitend ook een hbo-opleiding verpleegkunde volgde met als specialisatie kinderverpleegkunde.’

Sinds 2014 combineert Jackie haar werk als verpleegkundige met een zelfstandige praktijk voor voetreflexologie. Jackie: ‘Ik ben een doener. In plaats van ’s avonds televisie te kijken, doe ik liever dingen die mij echt boeien. Mijn interesse voor voetreflexologie is min of meer uit nood geboren. Toen ik een keer ’s nachts verging van de pijn in mijn arm, herinnerde ik mij dat ik ooit een boek over voetreflexologie van mijn moeder had gekregen. Ik ben m’n bed uitgestapt, heb het boek uit de kast gepakt en ben mezelf gaan masseren. De pijn verdween. Ik vond dit zo fascinerend dat ik besloot de opleiding tot VoetreflexPlus™-therapeut te gaan volgen. Een beslissing waar ik nog geen moment spijt van heb gehad. Ik heb de twee leukste beroepen van de wereld, die elkaar ook nog eens aanvullen.

Meer informatie: www.voetreflex-jackiegore.com

Lees het gehele artikel vanaf pagina 55 in VNIG 1/18.

Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50