Uit alle systemen het beste halen

17 oktober 2017

Door: Louise-Anna Kroon

Een probleem ontstaat meestal niet vanzelf. Vaak ligt de oorzaak in een onverwerkte ervaring of emotie. Geertje Pinxten legt uit hoe eclectische energetische natuurgeneeskundige therapie kan helpen om de diepere lagen in jezelf te ontdekken én de symptomatische klacht te verhelpen.

Toen Geertje Pinxten in 2008 de diagnose borstkanker kreeg, was een van haar eerste gedachten misschien wel dood te gaan zonder datgene gedaan te hebben wat ze het allerliefst zou willen doen: een natuurgeneeskundige opleiding volgen die ze kon combineren met haar ervaringen in het onderwijs. Geertje: ‘Ik werkte destijds voltijds als adjunct-directeur op een basisschool. Tussen de bedrijven door gaf ik – als (edu-)kinesiologe – braingym, opvoedingsondersteuning en weerbaarheidstrainingen op basisscholen en was ‘s avonds te vinden in mijn natuurgeneeskundige praktijk. Na mijn revalidatie heb ik me direct ingeschreven bij het Instituut E.E.N.® in Panheel. Vier jaar later mocht ik, op mijn tweeënzestigste, een hbo-diploma in ontvangst nemen.’

Inmiddels is Geertje allang met pensioen maar is nog dagelijks te vinden in haar natuurgeneeskundige praktijk in Wessem. Geertje: ‘Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Mijn ambitie is een warm en professioneel vangnet te zijn voor kinderen met speciale uitdagingen. In het onderwijs ligt de nadruk vooral op het cognitieve. Er wordt minder rekening gehouden met de individuele en sprongsgewijze ontwikkeling van een kind en de context waarin een kind opgroeit. Kinderen moeten al heel jong voldoen aan allerlei eisen, ongeacht hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Ook wordt er niet gekeken naar bijvoorbeeld voeding, wijze van ademhalen en eventuele mineralentekorten die het kind mogelijk belemmeren in zijn of haar ontwikkeling. En welke invloed bijvoorbeeld een moeilijke bevalling, verwaarlozing, faalangst, een scheiding of overlijden van een dierbare heeft op het ontwikkelingsproces van een kind.

Lees het gehele artikel vanaf pagina 58 in VNIG 6/17.

Meer informatie: www.geertjes-touch.nl

Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50