Avontuurlijk gezond

26 Aug, 2020

Door Marieke Lebbink

Als ik terugkijk op mijn leven dan waren de eerste 25 jaar niet de meest gelukkige jaren. Ik ging zelfs geloven dat het leven nou eenmaal zo was en dat ik op bepaalde gebieden tot de pechvogels behoorde.

Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin. Daar mankeerde het niet aan. Wat mijn ouders misschien wel zagen, maar beperkt konden begeleiden, was dat ik een gevoelig kind was. Dat was lastig want de norm was toen nog: flink zijn en heb uw naaste lief gelijk uzelf. Met de nadruk op je naaste. Daar moest je altijd voor klaarstaan en dat deden we dus. Ook ik wilde de hele wereld helpen en negeerde daarbij mijn eigen gevoel. Ik probeerde te voldoen aan de ‘flink-zijn-norm’. Inmiddels weet ik, dat dit veel invloed op mijn fysieke en mentale gesteldheid heeft gehad. Ik was vaak ziek, had allergieën, chronische bronchitis en buikpijn waar ik diverse medicijnen voor gebruikte. Naar voeding werd toen niet gekeken. Zoals bij iedereen waren er ook in mijn leven pieken en dalen met verdrietige gebeurtenissen die er diep inhakten. Maar ik had afgeleerd om te voelen.

Tot twee keer toe ben ik een jaar uitgeschakeld geweest met de ziekte van Pfeiffer. De laatste keer was ik 25 jaar en kreeg ik de diagnose chronisch vermoeidheidssyndroom. Ik voelde me fysiek een dweil, was ongelukkig in de liefde en diep vanbinnen eenzaam ondanks een leuke vriendenkring. Was dit het echte leven? Er moest toch meer zijn? Diep vanbinnen wist ik het antwoord en ging ik op zoek naar de onderliggende oorzaak. Ik kwam bij een therapeut terecht die me leerde te gaan voelen en te luisteren naar mijn lichaam.

Dat was de ommekeer. Ik begon aan mijn eigen avontuurlijke herstelreis door zowel lichaam als geest. Ik bezocht diverse artsen en therapeuten en volgde diverse opleidingen op het gebied van (natuur)voeding en bewustwording. Ik ontdekte dat het doel van mijn leven is om te stromen, meer hoeft niet. Ik werd weer gezond, vond de liefde van mijn leven en bovenal rust in mezelf. Met mijn ervaring en inzichten heb ik niet alleen mezelf geholpen maar inmiddels ook veel andere mensen.

En nu is het tijd mijn volgende droom te realiseren: Mijn kennis en inzichten voor een breder publiek toegankelijk maken en samenwerken met andere disciplines. Zo is vorig jaar het idee geboren diverse onlinetrajecten te ontwikkelen van vier tot tien weken, gebaseerd op het principe van Darmehbo: eerst herstel van acute klachten middels eenvoudige adviezen, recepten en tips, zodat er weer energie ontstaat. En daarna op zoek gaan naar de onderliggende oorzaak.

Maar hoe ontwikkel je dit als je al een drukke praktijk hebt? En kan en durf ik dat wel? Het universum hielp mee deze hobbels te nemen. Het werd een heel avontuur en het ging niet zachtzinnig. We kregen drie van de top vijf stressfactoren voor de kiezen voor we konden beginnen. Het waren stevige lessen in (zelf)vertrouwen en loslaten. Maar het is gelukt, de eerste trajecten zijn klaar en we gaan starten. We, want inmiddels is er een Avontuurlijk Gezond-team. We hebben er zin en vertrouwen in en nodigen je van harte uit onze website te bezoeken. Voor jezelf en/of jouw cliënt.

Meer informatie:
www.mariekelebbink.nl
www.avontuurlijkgezond.nl

is natuur- en darmdiëtist met bijna 30 jaar praktijkervaring. In haar praktijk combineert ze adviezen uit zowel de reguliere als de complementaire geneeskunde en wil daarin ook graag een brugfunctie vervullen. Tevens is ze co-auteur van het boek Darmehbo.

Laat een reactie achter