De praktijk van Jacquelien Plat

26 Oct, 2020

Door Karin de Jonge

Aan een lange weg in het buitengebied van Ureterp ligt de mooi verbouwde woonboerderij van Jacquelien Plat. In het achterste deel bevindt zich haar praktijk voor lichaamsgerichte traumatherapie ’Terug naar jezelf’. Omdat de boerderij wat verscholen van de weg ligt, moet ik even zoeken naar de ingang. Eenmaal gearriveerd valt me de weidsheid en rust van het Friese landschap op. Jacquelien nodigt me uit het interview te doen in de weelderige tuin achter haar praktijk. Een inspirerend plekje en bovendien coronaproof.

In deze coronatijd gebruikt Jacquelien de tuin vaker voor haar werk. Individuele sessies doet ze binnen, maar voor groepswerk, dat even stil lag, maakt ze nu graag gebruik van de tuin. Dat vraagt ook aanpassing: ‘Laatst deed ik daar een workshop familieopstellingen. Door de anderhalve meter afstand zaten sommige mensen wat ver van me vandaan en was het lastig om goed verstaanbaar te blijven. Toen ik bij een geleide fantasie-oefening merkte dat iemand met lichte doofheidsklachten me niet goed verstond, ging ik mezelf onbewust overschreeuwen. Daardoor raakte ik even het contact met mezelf kwijt. Toen ik me dat bewust werd, kon ik weer contact met mezelf maken en daarmee ook met de groep. Achteraf gezien een leerzame ervaring.

Meer informatie: www.terugnaarjezelf.nl Lees het gehele artikel vanaf pagina 38 in het VNIG 6/20. Wilt u het gehele artikel als PDF bestand ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50

heeft sinds 2007 een praktijk voor holistische massagetherapie. Zij begeleidt mensen op het gebied van lichaamsbewustwording, met name bij stress- en burn-out klachten. Daarbij put ze uit diverse bronnen, zoals de vierjarige hbo-opleiding Holos, werkervaring in het welzijnswerk en training in diverse body-mindtechnieken.

Laat een reactie achter