De praktijk van Lianne van Schaik

20 Apr, 2020

Door Ingrid van Dijk

In een rustige woonwijk aan de rand van Twello verwelkomt natuurgeneeskundige Lianne van Schaik me in haar praktijk. Naast haar huis is de voormalige garage omgebouwd tot een prettige, besloten ruimte waar het dagelijkse leven even ver weg lijkt. In ons gesprek vallen me haar grote toewijding en liefde voor haar vak op. Vanuit de overtuiging dat ieder mens de kracht in zich heeft om zichzelf te herstellen, zoekt zij naar de oorsprong van een klacht én naar eenvoudige oplossingen om het lichaam weer in balans te brengen. ‘Ik wil mensen graag sterker maken zodat ze weer lekker in hun vel zitten.’

Lianne startte haar praktijk in 2010 met een open dag waarop ze belangstellenden liet kennismaken met kinesiologie, de basis van haar diagnoses en behandelingen. In de loop der jaren heeft ze hier ook bioresonantie aan toegevoegd. ‘Hier in Twello zijn de huisartsen nog wat afwachtend, daarom moet ik het vooral hebben van mond-tot-mondreclame en de positieve ervaringen van de mensen die bij me komen. Gelukkig gaat dat goed en zo is mijn praktijk langzaamaan gegroeid. Mijn meerwaarde is dat ik door kinesiologie heel persoonlijk advies kan geven, dat vind ik het mooie ervan. En dat ik de tijd voor mensen heb om te luisteren.

De mensen komen hier met heel diverse klachten. Spier- en gewrichtsklachten, overgangsklachten, vermoeidheids- en stressklachten, depressieve klachten en veel darmklachten. Daarnaast zie ik een groeiende groep jonge kinderen, baby’s soms, die veel huilen, slecht slapen, weinig eten of onrustig zijn. Ook komen er geregeld oudere mensen met een preventieve vraag, hoe ze vitaal kunnen blijven. En tenslotte is er een groep die langdurig reguliere medicijnen gebruikt en de belastende effecten daarvan wil verlichten.

Als mensen bij me komen laat ik ze eerst hun levensverhaal vertellen. Ik neem daarom altijd voor de eerste behandeling twee uur. Ik merk dat mensen het prettig vinden dat ze hun verhaal kunnen doen en ook hun klachten goed kunnen toelichten. En er komen ook vaak emoties bij. Alles eens een keer mogen vertellen, brengt de mensen al een stuk verder. Tijdens zo’n gesprek ben ik op zoek naar de oorsprong van een klacht en krijg ik allerlei aanknopingspunten die ik weer meeneem in de verdere behandeling. Persoonlijke aandacht en goed luisteren, dat zijn wel de woorden die mijn werk typeren.

Meer informatie: www.vitabalans.nl Lees het gehele artikel vanaf pagina 44 in het VNIG 3/20. Wilt u het gehele artikel als PDF bestand ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50

Verzameling van artikelen van schrijvers die op niet-regelmatige basis voor ons schrijven.

Laat een reactie achter