De praktijk van Marlies Meenks

22 oktober 2013

Door: Anna Myrte Korteweg

Op zoek naar een voetreflexoloog kom ik uit bij de massagepraktijk van Marlies Meenks (41 jaar) in het Achterhoekse Vorden. Als ik binnenkom, is het me meteen duidelijk dat Marlies veel plezier heeft in haar werk. Vol enthousiasme laat ze mij haar verzorgde praktijkruimte zien die een tegelijk frisse en warme uitstraling heeft met veel oranje: oranje hoeslakens, oranje flyers, oranje geschilderde kastdeuren… . ‘Oranje is mijn kleur’, zegt Marlies. ‘het staat voor vitaliteit en levenskracht.’ De praktijk loopt goed. Huisartsen en psychologen uit de regio verwijzen naar haar door en binnenkort opent ze een tweede praktijk in Lochem.

Marlies is niet enkel voetreflexologe. Ze werkt in haar praktijk met verschillende massagevormen en doet sinds 2009 ook vortexhealing. Ook past ze in behandelingen bachbloesemtherapie toe. De voet speelt een belangrijke rol in haar massagebehandelingen.
De voet speelt een belangrijke rol in haar massagebehandelingen. Marlies: ‘De voeten gebruik ik als check om te kijken hoe iemand ervoor staat. Ik haal er veel uit, zowel karaktertrekken als de klachten waar iemand mee zit. Zo kan ik zelfs zien of iemand kampt met vitaminegebrek. Naast de voetreflexologie heb ik mij ook verdiept in tenen lezen: door te kijken naar de stand van de tenen en teennagels kan ik veel lezen over de persoonlijkheid van mijn cliënt en de problemen waar hij in zijn leven mogelijkerwijs tegenaan loopt. Het is erg fascinerend om te zien hoeveel je hieruit kunt opmaken. Ook zegt de algehele toestand van de voet veel. Zo kom ik weleens voeten tegen die, zoals ik dat noem, geketend zijn. De energie stroomt helemaal niet, het voelt alsof het lichaam geen voeten heeft en niet kan staan. In zo’n geval richt ik de behandeling op gronding, op het zich verbinden met de aarde. Hiervoor hoef ik dan niet uitsluitend met de voeten te werken, maar ze zijn wel het directe aangrijpingspunt.

Het gehele artikel is te lezen vanaf pagina 20 in het VNGK 6/13.

Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.