De praktijk van Iris Buskens

21 Aug, 2017

Door: Karin de Jonge

Toen haar dochter heftige allergieklachten kreeg, kwam Iris Buskens min of meer toevallig de methode NAET op het spoor. Ze woonde in die tijd met haar gezin in Spanje, waar de gangbare behandeling bestond uit corticosteroïden en prednison. ‘Dat hielp niet echt’, vertelt Iris, ‘en we wilden niet dat ons kind op jonge leeftijd al zoveel medicatie kreeg. Verder zoeken bracht ons in contact met een NAET-therapeut en van deze behandeling knapte onze dochter enorm op.’ Het intrigeerde Iris en vanuit haar wetenschappelijke achtergrond als psycholoog verdiepte ze zich in het achterliggende gedachtegoed van NAET. Van het één kwam het ander. Ze besloot de internationale opleiding tot NAET-therapeut te volgen, en startte daarna haar eigen praktijk voor allergieklachten.

Iris houdt praktijk bij ‘City treatment, Beauty & Health’, een centrum in de Utrechtse binnenstad waar je behalve voor schoonheidsbehandelingen ook terecht kan voor therapieën zoals haptonomie en osteopathie. In de wachtruimte bewonder ik de smaakvolle inrichting. Ook de behandelruimte van Iris is warm en mooi ingericht. Iris kwam hier terecht via een vriendin, die er als osteopaat werkzaam is. ‘Hiervóór huurde ik een ruimte bij een multidisciplinaire huisartsenpraktijk. Dat was natuurlijk voor mijn vak een boeiende plek, maar ik merkte dat er toch niet veel interactie was tussen de behandelaars. Hier is dat wel, en dat vind ik heel prettig. Bovendien wilde ik de acupuncturist die al eerder bij de huisartsenpraktijk gevestigd was niet voor de voeten lopen. Sinds kort is mijn praktijk namelijk uitgebreid met acupunctuur, omdat ik recentelijk ook mijn acupunctuuropleiding heb afgerond.’

Meer informatie: www.allergiebehandeling.com Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50

heeft sinds 2007 een praktijk voor holistische massagetherapie. Zij begeleidt mensen op het gebied van lichaamsbewustwording, met name bij stress- en burn-out klachten. Daarbij put ze uit diverse bronnen, zoals de vierjarige hbo-opleiding Holos, werkervaring in het welzijnswerk en training in diverse body-mindtechnieken.

Laat een reactie achter