Weer ‘aan de gang’ met bijvoet

13 Oct, 2011

Door: Alex Leupen en Mirjam van Zweeden

Bijvoet werkt als een startkabel, leer ik op de cursus ‘Plant Spirits’, gegeven door Andrew Cox, leerling van Eliot Cowan (Westerse grondlegger van de helingwijze ‘Plant Spirit Medicine’). De plant geeft energie voor sterke beweging; het kan de kick geven om de levensenergie door te laten stromen als die is geblokkeerd. De indianen kenden de transformatiekracht al van de plant. Als iemand bijvoorbeeld bezeten was, zorgde bijvoet dat de energie van de entiteit geneutraliseerd werd. De plant staat ook bekend als een onkruid dat maar doorgroeit.

Romeinse soldaten legden bijvoet al in hun sandalen tegen pijnlijke voeten. Vermoeide reizigers wordt aangeraden op de bladeren of bloemtoppen te kauwen om weer helder te worden en weer nieuwe energie te krijgen.

Als ik informatie lees over het gebruik van bijvoet in de natuurgeneeskunde kom ik ook veel begrippen tegen als op gang brengen, opwekken, stimuleren; van het op gang brengen van menstruatie en geboorte tot het stimuleren van de spijsvertering en eetlust en het zenuwstelsel, opwekken van gal en zweet. In de Chinese geneeskunde is bijvoet het kruid dat wordt gebruikt voor moxa-therapie, o.a. om bevallingen te beïnvloeden.

Dit artikel is te lezen op pagina 49 van het VNGK 6/11

Verzameling van artikelen van schrijvers die op niet-regelmatige basis voor ons schrijven.

Laat een reactie achter