Lagere behandelkosten met homeopathie

22 Oct, 2013

Door: Els Smits

Rust en bescheidenheid kenmerken de Friese huisarts en klassiek homeopaat Wim Roukema. In zijn praktijk zet hij homeopathie in als mensen daarom vragen. Hij geeft voorlichting over mogelijkheden en laat de patiënt zelf de keus. Een deel van hen staat open voor een homeopathische aanpak. Ondanks dat hij niet iedereen met homeopathie behandelt, bleek zijn praktijk gedurende meerdere jaren gemiddeld aanmerkelijk lagere behandelkosten te hebben dan de praktijken van zijn reguliere collega’s in Heerenveen.

Hoewel Wim tevreden oogt met zijn manier van aanpak en misschien ook best trots is op behaalde resultaten, klopt hij zich bepaald niet op de borst. ‘Het is slechts één praktijk, misschien ben ik wel een slechte huisarts die onderbehandelt’, zegt hij ironisch. Tegelijkertijd straalt hij in alles uit dat hij rotsvast achter de homeopathie staat en geeft aan veel spectaculaire resultaten te zien in zijn praktijk. Homeopathie is hem met de paplepel ingegoten; zijn grootvader, schoolhoofd in Friesland, behandelde als leek dieren en ook zijn eigen kinderen met homeopathie. Toen hij overleed, erfde Wim zijn bibliotheek.

Het gehele artikel is te lezen vanaf pagina 22 in het VNGK 6/13. Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.