Meegaan met de muziek bij kinderen met adhd

13 Dec, 2011

Door: Alex Leupen en Mirjam van Zweeden

Thematiek van homeopathische middelen en hun muzikale ‘vertaling’ voor ADHD bij kinderen

Meegaan met de muziek, met kinderen met het label ADHD, wat betekent dat en hoe kan je dat doen vanuit de homeopathie? We gaan in op drie homeopathische middelen die kinderen met ADHD nogal eens kunnen helpen én op de groepen waar de middelen uit komen. Daarnaast komen ook de volgende aspecten aan bod: visie op ADHD, reflectie op gedragspatronen onder het label ADHD en hoe dit gedrag aan te sturen zonder afbreuk te doen aan iemands eigenheid.

In september 2011 gaven we een Creatieve Themadag ‘Homeopathie voor kinderen met ADHD’ waarin we de thematiek van homeopathische middelen mede op muzikale wijze konden verkennen en beleven. We kozen voor muziek omdat kinderen met ADHD uit hun ritme raken vanwege een combinatie van kenmerken onder het kopje impulsiviteit, aandachtstekort en hyperactiviteit.

We verkennen tijdens deze dag hoe je kinderen met ADHD met homeopathische middelen kunt helpen in een harmonischer, rustiger ritme te komen zodat ook hun omgeving niet horendol wordt. Het gedrag wordt immers vaak ervaren als verstorend, chaotisch en belastend.

Lees het gehele artikel vanaf pagina 46 in het VNGK 1/12 Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.

Laat een reactie achter