Quantumfysica, een energetische manier van kijken

13 Feb, 2013

Door: Ria Teeuw

Met een theatraal achteloos gebaar gooide Ronald Plasterk een homeopathisch middel in een emmer water. Hij maakte daarbij de opmerking dat het middel onmogelijk effectief kon zijn. De werkzame stof was immers zo sterk verdund, dat je die voor hetzelfde resultaat net zo goed in de zee had kunnen oplossen. Plasterk was in die tijd nog geen minister, maar trad als wetenschapper en columnist op in het televisieprogramma Buitenhof. Toen homeopathisch arts Jan Hoes de televisiebeelden zag, vroeg hij zich af hoe het in hemelsnaam mogelijk was dat een vooraanstaand wetenschapper zo aan de quantumfysica voorbij kon gaan.

Want zelf heeft hij namelijk wel degelijk natuurkundige wetten gevonden die de werkzaamheid van de homeopathie kunnen verklaren. In 2002 kwam zijn boek ‘Homeopathie, totaalvisie op ziekte en gezondheid’ uit, waarin hij uitgebreid inging op de achtergronden van de homeopathie en de relatie met bewustzijn. Sindsdien hebben zijn inzichten over het onderwerp zich verder verdiept en staat hij in de startblokken om weer een boek te gaan schrijven.

Meer informatie: www.janhoes.nl Lees het gehele artikel vanaf pagina 35 in het VNGK 2/13. Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.

Verzameling van artikelen van schrijvers die op niet-regelmatige basis voor ons schrijven.

Laat een reactie achter