Sotai-balansherstel

09 Oct, 2012

Door: Hans Jeunhomme

Wanneer je een goede en comfortabele beweging met je enkel maakt, voelt daarna je andere enkel of je nek beter! Het blijft mij verwonderen dat er verbeteringen optreden op plekken waar niet bewogen is! Dat is de gratie van Sotai-balansherstel. De manier van bewegen zet het zelfgenezingsvermogen direct aan het werk. In januari 2011 beschreef ik in dit blad de methode en haar effecten. Nu wil ik verduidelijken dat Sotai een bewustzijnsdiscipline is, waarin de interne waarneming essentieel is en het gevoelde comfort de sleutel tot verandering.

Sotai is een in Japan door dr. Keizo Hashimoto ontworpen discipline, gericht op genezend bewegen, die ervan uitgaat dat pijn en ongemak gewoonlijk gevolgen zijn van een onbalans in het spier-skeletstelsel. De aanpak van de pijnklacht bestaat uit bewegingsoefeningen, met als doel herstel van het natuurlijke evenwicht in het lichaam. In de therapeutische setting begeleidt de therapeut de cliënt door coaching en het geven van tegendruk.

Het gehele artikel is te lezen vanaf pagina 71 in het VNGK 6/12. Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.

Verzameling van artikelen van schrijvers die op niet-regelmatige basis voor ons schrijven.

Laat een reactie achter