Wij doen het anders

04 Dec, 2015

Door: Marjolijn van Lynden-Bloem

Dát dacht Max Niessen van Kruidencentrum en Herboristenopleiding De Sprenk toen hij merkte dat de discussie over de Medische Basiskennis langzamerhand elke beroepsvereniging ging beheersen. Hij gelooft namelijk helemaal niet dat het hebben van een CPION- of SNRO-erkend diploma MBK iemand tot een betere therapeut maakt. ‘Kwaliteit moet leidend zijn, niet de vergoeding van de zorgverzekeraar,’ zo stelt hij. ‘Wij vroegen ons daarom af: Wat heeft een natuurgeneeskundige nu echt nodig? Hoe ziet de onontbeerlijke complementaire medische basisvorming eruit die elke natuurgeneeskundige in zijn pakket zou moeten hebben?‘

Die twee vragen leidden tot Complementaire Medische Basisvorming voor de Natuurgeneeskundige, een opleiding op hbo-niveau die een werkelijke bijdrage kan leveren aan de deskundigheid van de natuurgeneeskundige. We praten erover in de Imkerij, één van de leslokalen van De Sprenk. Met een heerlijke, net door Max zelf uit de tuin geplukte kruidenthee (ananassalie, basilicum, gewone salie, pepermunt, amarant en roze salie ‘voor de kleur’) erbij en het geluid van kakelende, van de ‘plof’ geredde, kippen op de achtergrond.

 

Meer informatie: www.DeSprenk.nl Lees het gehele artikel vanaf pagina 51 in het VNGK 1/16. Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.

Verzameling van artikelen van schrijvers die op niet-regelmatige basis voor ons schrijven.

Laat een reactie achter