De impact van versuikering

12 juni 2017

Door: Liselotte Mentink

Op 19 november 2016 vond het jaarlijkse Ortho Linea-congres plaats over Advanced Glycation End products (AGEs). Met dit congres vierde Ortho Linea tevens haar 10-jarig bestaan. Het werd een thematische dag gewijd aan ‘De impact van versuikering’. Beter nog: Wat is de impact van versuikering en AGEs op veroudering? AGEs ontstaan via niet-enzymatische reacties van suiker met eiwitten en vetten. Een teveel aan AGEs in het lichaam geeft oxidatieve stress, ontstekingen en verandering van cellen en weefsels, zelfs op dna-niveau. Kennis over het ontstaan en het verminderen van AGEs is van belang voor het terugdringen van hart- en vaatziekten, dementie, alzheimer, diabetes, COPD, osteoporose, nefrotische aandoeningen, lever- en oculaire aandoeningen.

Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50

Meer informatie:
www.ortholinea.nl